„Задържане под стража“ за ексхибициониста от Дупница, показвал половия си орган пред малки момичета

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на обвиняем за непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм. Съдът уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“.
По отношение на обвиняемия К. А. / на 28 години / е повдигнато обвинение, за това че през м. декември 2021 г. и в началото на м. януари 2022 г. е показвал половия си орган пред малолетни момичета, в близост до две училища в гр. Дупница.
Съдът счита, че в този ранен етап от разследването, на пръв поглед може да се направи обосновано, в необходимата степен предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието. В подкрепа са и обясненията дадени от обвиняемия в хода на настоящето съдебно производство, който не отрича авторството на деянието и се разкайва. Съдът счита, че е налице и другата задължителна предпоставка – реална опасност от извършване на друго, най- вече на същото такова престъпление, ако не бъде взета или алтернативно бъде взета друга, по- лека мярка за неотклонение. Реалността на тази опасност се извежда категорично от множеството последователно осъществени, в кратък период от време, при сходни обстоятелства, на различни публични места и спрямо малолетни и непълнолетни лица от женски пол, непристойни прояви на обвиняемия, се казва в мотивите на съдия Гошев.
Определението на РС – Дупница може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien