ЗА ЖК. „БИСТРИЦА“! Премахнете си незаконните гаражи до 15 септември, след това имуществени санкции

До 15 септември 2016 година всички собственици на незаконните гаражи в обхвата на жк. Бистрица трябва да ги премахнат, информираха от пресцентъра на Община Дупница. Причината е в предстоящото изпълнение на проекта, който Община Дупница спечели за реконструкция на уличната мрежа, тротоарите, междублоковите пространства, съоръжения за игра на деца, спортни площадки и други на стойност 5 626 663,66 лева. Реализацията е част от Инвестиционната програма на Дупница за изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие за периода 2014-2020 година.

Над 160 са незаконните клетки, които са разположени в района и които трябва да бъдат премахнати. След 15-и септември, ще започне принудителното премахване от Община Дупница като всички разходи за това ще бъдат за сметка на собствениците им, на които ще бъдат наложени и имуществени санкции съгласно ЗУТ. По проект, в периферията на жк. Бистрица пък ще бъдат изградени 100 гаражни клетки, които ще могат да бъдат наемани. Ще бъдат увеличени и бройките на паркоместата, които в момента са 977 паркоместа, а след ремонтните дейности ще бъдат до 1558.
Припомняме, че освен надземната инфраструктура, ще бъде направена и подземна, включваща подмяна на канал и водопреносна мрежа.

Print Friendly

16 Коментари на ЗА ЖК. „БИСТРИЦА“! Премахнете си незаконните гаражи до 15 септември, след това имуществени санкции

 1. не вярвах че някога това е възможно да се случи ама ето че тея грозотии ще бъдат разкари.То повече от половината дори не се използват и са едни съборетини и скалд за буркани,дърва и железария.Айде дано.Ама докато не видя,не вярвам

 2. Защо не махнахте клетките на пазара

  • от жкДупница // 18.07.2016 в 16:35 // Отговор

   Защото нашите са еднотипови и съгласувани с общината а вашите са кирпичени и са наслагани кой къде му е хрумнало.

 3. Правилно еднотипови а не самоделки хахахахах

 4. Vav vsichki kvartali ima samodelki,ne sa samo v jk.Bistrica,kogato razkarat vsichki garaji,togava i nie shte razkarame nashite,razbrahte li,a ne na edni da ostanat,zashtoto ima shurubadjanashtina,i nikoga niama da ne se spekulira s tezi deto nesa zashtiteni,i niamat podkrepa ot niakogo!

 5. Избирател // 19.07.2016 в 9:06 // Отговор

  Ако се опитвате да принудите хората в ЖК Бистрица да си развалят гаражите няма да успеете. Отделно, че идат избори и колкото и да фалшифицирате протоколите пак ще ги загубите с тия тъпи проекти насочени срещу хората. И в парка и из целия град се работи СРЕЩУ хората, само и само да се усвои някое милионче!

  • Абе махай си ламаринката и стига се прави на интересен.Ама искам да си след срока та ем да ти го махнат ем и да те глобят. Защото там тея гаражи са отврат а и целото жк е отврат. Един ремонт ще дойде супер

 6. В жкато водопровода е най-нов това е най-новия жилищен квартал в Дупница, абсолютно НЕ е необходимо там да се прави ремонт, явно целта е съвсем друга МИЛИОНИТЕ…

 7. То и при Соколов едно време се опитаха да ги бутат гаражите но загуби кмето!

 8. Докато се построят тези нови гаражни клетки ще се увеличи броя на изчезналите автомобили. Само че какво ги интересува общината. Оправяй се сам. Това е мотото на ГЕРБ.

 9. сабаряй кмете с теб сме

 10. Да ги махаат гнусните баракии.И да почнат от блок 2,че на Михата фургона само като го гледам ми иде да му драсна клечката!

 11. Бутайте ги тези грозотии.Всички останали коли са на открито пък не са ги откраднали.На който не му изнася може да ходи да си прави незаконен гараж на село в двора,там няма да го закачат.

 12. Писна ми да гледам тия грозни гаражи навсякъде, сборно място на пияници и боклуци. Трябваше отдавна да ги махнат и да се направят хубави паркоместа и градинки като в другите бели държави. Много добро решение адмирации. А на тези които протестират наложете максимални глоби да се научат да спазват закона, а да не си правят своеволия. Време е да се научим как се живее по правила и на хубави и подредени места.

 13. Тези които нямат гаражи в ЖК-то и отдавна паркират пред блоковете много се радват на кметската заповед, злорадстват, ясно защо. Само, че тая така както са я намислили НЯМА да стане. Града е пълен с незаконни постройки, циганските махали са типичен пример. Там ги е страх да пипат, виж българите дай да ги прецакаме пак… Ще видят какво е гражданско общество!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien