ЗА ШОФЬОРИТЕ! КАТ спират вече и без колите им да са с камери и микрофони

След връщането на пълния контрол на пътя, ще се завърнат ли и рушветите за катаджиите? Това си задават мнозина, след като вече влезе в сила промяната, според която КАТ ще спира нарушителите дори и без патрулния автомобил да е оборудван с камери и микрофони. За това информира Нова телевизия, цитирана от вести.бг „Неправилно тълкувате това решение. Предстоят месеци, в които хората пътуват повече и се увеличават жертвите по пътя. За да можем да ограничим произшествията, ние допуснахме да допълним сегашната система за контрол, защото не можем толкова бързо да оборудваме всички автомобили (с уреди за аудио- и видеонаблюдение – бел.ред.)”, заяви за предаването „Здравей, България” вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Тя призна, че съществува опасност това решение да създаде условия за прибиране на подкупи на пътя, но подчерта, че се взимат мерки, за да се предотвратят подобни ситуации. „Допреди 24 юли колегите, които осъществяваха пътен контрол и нямаха устройства за аудио- и видеозапис, нямаха право да спират и проверяват автомобили. Към настоящия момент на 120 автомобила са монтирани системи, които записват аудио и видео. По-малко от 100 коли не са оборудвани”, заяви главният инспектор от Национална пътна полиция Стойчо Константинов.

Той подчерта, че до края на годината всички автомобили ще бъдат оборудвани с технически средства за видео наблюдение и аудио запис.

Във връзка с опасенията, че промяната ще улесни прибирането на подкупи на пътя, Константинов изтъкна, че има структури в МВР, които контролират действията на пътните полицаи. „Категорично казвам, че глоба на ръка не се заплаща”, заяви той.

Print Friendly

2 Коментари на ЗА ШОФЬОРИТЕ! КАТ спират вече и без колите им да са с камери и микрофони

  1. Боли мее куро за теа гадни куки

  2. Теаа изроди са не наситни ше лапат яко

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien