За Бога, Не теглете, дайте шанс на България !

Драги читатели,

Ще се опитам да направя един "прост икономически анализ" за случващото се в Майка България. Казвам "прост анализ", защото икономиката не е нищо друго освен, елементарни ежедневни действия, обяснени по сложен и труден за разбиране начин, с цел манипулация на голяма част от населението ! България, може да е бедна, но е една от държавите с най – стабилна икономика и банкова система в цяла Европа ! Тоест – бедни сме, но сме стабилни. 

Въпрос: Погледнато трезво и реално на ситуацията, кога една банка става нестабилна ? Как се стигна до тук ?

Ако се появи информация в медиите, че някоя врачка е "видяла" опустошителни градушки след няколко месеца, които са категорично  отречени от БАН,  това пророчество ще спре ли хората да произвеждат хранителна продукция ? Естествено че не !  Единствения начин да се стигне до недостиг и кризисно положение е ако фермерите решат да не произвеждат и да повярват на ясновидеца ,тъй като е ВЕРОЯТНО да има градушки, които пък от своя страна да унищожат продукцията! Абсурдно ! 

За жалост, ситуацията с банковата система е абсолютно същата с горепосочения пример!  За да се дестабилизира банковата система, варианта е само един – ТЕГЛЕНЕ ! Никоя медия не може да срине банковата система, ако хората са достатъчно осведомени за случващото се! ПИБ – излезнаха с официално становище, че са абсолютно стабилни и   Ако бъде обяснена ситацията на прост разбираем език, а не със сложни икономически определения, които обикновените граждани не разбират(а не са и длъжни) , нещата нямаше да стигнат до тук, а не дай си Боже и още по надалеч. 

Последстивята от тегленята :

1) Реално дестабилизиране на банковата система. Всяка седмица, очаквам да се появява информация за нова банка, която има проблеми !  Тези спекулации,ще доведат до нови опашки пред следващата банка, а тези опашки ще доведат до …  Фалит на Държавата ! 

2) Големият брой тегления на пари, ще доведе до новооткритата и добре забравена банка – БурканБанк ! Тя пък от своя страна е много апетитна за сивия сектор, тоест ще се вдигне процента на грабежи и обири. 

Извод: Ако искаме да помогнем на банковата система и на България( а ние можем да го напаравим) е  необходимо да НЕ теглим парите си !  "Муха и банка се убиват най-лесно с вестник" – този цитат го срещнах стотици пъти в социалната мрежа. Братя българи!  Нека покажем, че не сме стадо oвце и имаме разум. Само ние можем да си помогнем …и само ние можем да се сринем ! Изборът е наш ! Не вярвайте на "врачки", повярвайте във фактите и в … България !

Георги Апостолов

 

 

Print Friendly

16 Коментари на За Бога, Не теглете, дайте шанс на България !

 1. Да помогнем на банктите да не фалират? ЗАЩО?

  А КОЯ БАНКА ПОМАГА НА ХОРАТА ИЗПАДНАЛИ В КРИЗА ПОРАДИ БЕЗРАБОТИЦА И ИМ Е ТРУДНО ДА ПОГАСЯВАТ КРЕДИТИТЕ СИ ?

  КАК ИМ ПОМАГА БАНКАТА – КАТО ИМ ВЗИМА КЪЩАТА, ПОКЪЩИНАТА, ХОРАТА СЛАГАТ КРАЙ НА ЖИВОТА СИ ОТ ПОМОЩА КОЯТО ИМ ОКАЗВА БАНКОВАТА СИСТЕМА…
  ИМА ЛИ ЧОВЕЩИНА, ЗАЩО НЕ МУ СЕ ДАДЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК ДА СЕ СЪВЗЕМЕ, ДА ЗАПОЧНЕ РАБОТА..ВСЕ ЩЕ НАМЕРИ И ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТНОВО В РИТЪМ ДА ПОГАСЯВА КРЕДИТА СИ?
  АМА НЕ ,ДАЙТЕ КАТО МУ Е ЗЛЕ, ДА МУ ГО НАПРАВИМ ОЩЕ ПО-ЗЛЕ, КАТО ОСТАНЕ И БЕЗ ДОМ.
  ТАКА ЧЕ – ТЕГЛЕТЕ, ОСТАВЕТЕ ГИ И ТЕ ДА ОСТАНАТ БЕЗ СРЕДСТВА, ТАКА ПОНЕ МОЖЕ И ДА РАЗБЕРЪТ ЩО Е ТО ИЗПАДНАЛ ЧОВЕК В НЕМИЛОСТ.

 2. Анна Йорданова // 27.06.2014 в 18:11 // Отговор

  Милена, първо се образовайте малко и тогава говорете! Ако докараме банките до фалит, това ще окаже влияние върху цялата икономика на държавата и тогава ще Ви питам какво ще правите. ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА…

 3. Защо да не теглят?! А колко хора се обесиха заради тия банки. ТЕГЛЕТЕ, ТЕГЛЕТЕ и хващайте самолети за чужбина. МАхайте се от тая дупка България…

 4. НА КОЙ МУ ПУКА ЗА МЕН, ЗА ЛИЧНАТА МИ ФИНАНСОВА НЕСТАБИЛНОСТ?
  КАК МИ ПОМАГА ДЪРЖАВАТА, ИЛИ БАНКОВАТА СИСТЕМА – КАТО МИ ПРАЩА ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ…

  Анна, питайте ме пак, ако желаете..

 5. Тя па една икономика… Теглете теглете колко се може повече.Но другото по хубаво е ако имате да връщате пари на Банката.Спрете да си погасявате заемите .. както съм направил аз.

 6. За Бога братя теглете.

 7. Kakav shans be bate!!! Darjavata dade li ni shans??

 8. иван иванав // 27.06.2014 в 23:24 // Отговор

  Колко сте еементарни. Мошеници. Какво е банка в България? Банда крадци. С парите на хората правите огромни печалби,а с убииствените лихви ги съсипвате обратно. Та, вие ли ще говорите за държава??? БЪЛГАРИ ИЗТЕГЛЕТЕ СИ ПАРИТЕ !!!

 9. простичко- Георги // 27.06.2014 в 23:42 // Отговор

  Теглете си парите, защото никой няма полза от тези банки. Само взимат жилищата на бедните. Наглостта на евреите няма край. Изобщо не лъжете, че родината ни ще се срине като си изтеглим парите. Това са бабини девитини.

 10. Когато хората си изтеглят парите и банката не фалира ще разберат че са излъгани. Силно се надявам държавата този път да си свърши работата, защото слуха е пуснат в банката, така е КТБ, ПИБ и още няколко банки, всички те са български, какво се цели с това не знам.

 11. spiraite da obslujvate kredite kogato Peevski po4ne da vra6ta togava i nie 6te gi varneme

 12. Колко много хора ще си изгубят трупаните досега лихви по депозитите само заради някакви слухове …

 13. коментатор // 28.06.2014 в 20:07 // Отговор

  Не мога да разбера дали са толкова тъпи тези които призовават за теглене или са платени от комунягите и бъдещите нови кредитни милионери за да дестабилизират държавата на изпроводяк .Какви са тези призиви да си изтеглят парите хората като такъв филм не съществува – смисълът и функцията на банката е – събирателно дружество което акомулира парични средства от вносители на които плаща ниска лихва и след това същите тези средства раздава като кредити срещу по – висока лихва на нуждаещите се , апропо средствата на вносителите вече са раздадени и само малък процент от тях могат да изтеглят от наличният кеш – всички останали ще бъдат жертви на собствената си глупост и глупостта на тези които призовават за теглене.

 14. Куцо Пиле // 29.06.2014 в 17:23 // Отговор

  Нормално е всяка година да фалира по една банка, свиквайте.

 15. Куцо Пиле // 30.06.2014 в 4:57 // Отговор

  Тъпият ни кмет канил северно корейци в кметството и в Дупница!!!

  Какъв невеж трябва да си зада каниш врага на цивилизования свят в нашия град? !!!
  Как въобще тези изроди имат посолство в България ?

  Как как как

  Кмете ти си тъпун
  http://zadupnitsa.com/poslanika-t-na-severna-koreya-v-ba-lgariya-be-gost-na-kmeta-na-dupnitsa/

 16. Малоумна работа. Ако помислите малко след като си изтеглите парите, банките ще намалят отпусканите кредити или най-малкото ще вдигнат лихвите по тях. Веднага след това почват фалити на фирми защото няма да имат средства които да ползват за изпълнението на дейността си и на утрешния ден ще сте безработни и „щастливи“ че банковата система се е сринала.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien