Юношите на Боен клуб „Марек“ отново номер 1 в България

IMG_20140223_164501 На провелия се шампионат по ММА за аматьори в София отборът на Боен клуб „Марек“ записа поредното си много силно представяне.

 Дупнишкият клуб участва с трима състезатели в категориите 66 кг, 72 кг и 84 кг, съответно Мирослав Димитров, Стефан Йорданов и Николай Здравков. Равносметката е внушителните 10 победи в 11 мача, които донесоха на дупничани 2 златни и 1 сребърен медал.

IMG_20140223_170015 Мирослав Димитров замести двама титуляри, които бяха фаворити в категория 66 кг, но поради различни причини се отказаха. Той ги замени достойно и по мнение на Минко Минков се е представил най-добре въпреки че е завършил втори. Мирослав Димитров приключваше срещите си с технически нокаути и загуби финала по точки по шампиона по джудо, който е представител на старозагорския клуб „Атила“.
 
 Стефан Йорданов донесе първа титла на село Джерман по ММА след много мъжка и технична игра. Той записа предсрочни победи над представители на водещи клубове от София, Монтана и Стара Загора в изиграните 4 мача и заслужено се окичи със златен медал.

 Атракцията на турнира беше в категория 84 кг, където Николай Здравков донесе поредна шампионска титла за Боен клуб „Марек“. Той направи това след зрелищни размени на удари в стойка и отказа всичките си съперници.
IMG_20140223_170029
 Много хора се питат каква е рецептата за успехите на Боен клуб „Марек“ в ММА.
 По думите на главния мениджър Минко Минков това се дължи на екипната работа, на спойката между треньорите Кирил Чакъров и Симеон Димитров. 
 „Също така влияние оказва и помощта на целия отбор към състезателите, на които предстои турнир. Всеки в клуба, независимо дали е треньор, стар състезател, или родител, който присъства на тренировките, има заслуга за успехите на този клуб“, заяви пред zadupnitsa.com Минко Минков.
 
IMG_20140223_165020 Той изказа и своята препоръка към общинското ръководство да обърне още повече внимание на детско-юношеския спорт. Според него това трябва да бъде приоритет на всяка една община в страната ни.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien