Вземат мерки по селата в Дупнишко заради предстоящия пожароопасен сезон

Със своя заповед, кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев определи задълженията на кметове и кметски наместници предвид настъпването на пожароопасния сезон за тази година, информират от пресцентъра.

Кметовете и кметски наместници трябва да актуализират списъците на  членовете на гасаческите групи, както и да запознаят срещу подпис всеки член на гасаческата група с Инструкция на членовете на гасаческите групи по места, като отделят внимание на правилата по техника на безопасност; да оповестяват местното население за възникнал пожар в техните землища, да предоставят помещение и налични средства за връзка на ръководителите на пожарогасителните действия, да организират, координират и провеждат съгласувано с РС ПБЗН и РДГ мерките и мероприятията за пожарна безопасност по границите на населените места и в горските територии.

Гробищните паркове, сметища, депа за отпадъци и други обекти, граничещи с горски територии, да се ограждат с масивна или метална ограда, или с телена мрежа с височина 1,5 м.

Земеделските култури с трайни насаждения, разположени в горските територии или граничещите с тях, да се ограждат с минерализована ивица с широчина не по-малко от 2 м., изградена на територията за земеделско ползване.

Също така не се допуска натрупването на остатъци от земеделски култури на разстояние по-малко от 10 м., както и складирането на груби фуражи на разстояние не по- малко от 50 м. от границите на горските територии.

Print Friendly

1 Коментар на Вземат мерки по селата в Дупнишко заради предстоящия пожароопасен сезон

  1. И ако е възможно селските кметове да закупят пожарни коли, да назначат пожарникари, а ако не го направят да гасът сами.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien