ВНИМАВАЙТЕ: Поредно хранително отравяне в Дупница

Поред случай на хранително отравяне след консумация на гъби бе регистриран в Дупница. 27-годишният Румен Чорбаджийски от село Крайници е закаран в Пирогов след като се натрови след вечеря с гъби.Всички от четиричленната компания са почувствали неразположение, като Румен бил в най-тежко състояние. В болницата е и неговата съпруга Николета. Това е четвърти случай на натравяне с гъби. Лекарите първоначално обаче са изразили съмнения, че става въпрос точно за такова отравяне. Относно другите инциденти с натравяне с гъби  директорът на Агенцията по безопасност на храните д-р Първан Дангов вчера заяви пред репортер на „Струма“: Проверка извършена от инспектори от агенцията, установи, че гъбите в СВА – Дупница не са отровни. Инспекторите са се срещнали и с докторите, лекували тримата, влезли в болницата в Дупница с оплаквания след консумация на сготвена храна от топлата витрина на магазина. Д-р Бонев, завеждащ интензивен сектор в общинската болница, е заявил пред моите колеги, че симптомите на пациентите не са били такива, каквито са от отравяне с гъби. Сигнализирах колегите в София. Те извършват проверка в кухнята-майка, където се приготвят ястията за топлата витрина на магазин СВА, дали е спазена технологията на приготвяне на ястието, допълни д-р Дангов. Припомняме, че това е четвърти подобен случай само в рамките на седмица. 26-г. пожарникар от Дупница Любомир Бояджиев, 60-г. Димитър Димитров и неговата 81-г. майка Велика Чернева  се натровиха от консумация на гъби закупени от верига магазини СБА.  Гъбите не са били отровни, но не са били приготвени по правилната технология, изразиха съмнение лекарите в сектора. Миналата седмица пред репортер на в. "Струма" управителката на магазин на СВА в кв. "Горна махала" Валентина Владимирова заяви: „На ден продаваме по 10-12 кг гъби в тарелка и сготвени. От дълго време взимаме гъби от производител, който е представил сертификат за качество на продукта. От тези гъби в кухня в София се приготвят ястия за топлата витрина. Ако гъбите са отровни, то натровените щяха да са десетки клиенти. Радвам се, че тримата настанени в болница са вече добре. Спрях веднага продажбата на гъби под всякаква форма в магазина, докато се изяснят случаите”.

Първият случай на отравяне с гъби в региона бе в началото на октомври когато двама строители от Луковит пострадаха след като консумираха гъби, които бяха обаче сами набрали в Сапарева баня.

Print Friendly

2 Коментари на ВНИМАВАЙТЕ: Поредно хранително отравяне в Дупница

  1. Разбрахте ли вие които сте против отварянето на Лидл и Кауфланд ,че не можем повече да купуваме боклуците и изтеклите на годност храни ,скъпи на всичкото отгоре,целта им е само печалбата независимо кои ще трови и кои ще умре…смърт за такива боклуци дето не им пука ,господ да ви съди боклуци мръсни .

  2. Напълно подкрепям горния коментар. В тая верига CBA освен да продават скъпо и неща с изтекъл срок на годност друго не правят. Е вече и тровят хората. Но така ще станат по богарти собствениците им в Дупница Кацов и Ибришимов.
    Айде вече тръпна да станат готови Кауфланд и Лидл

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien