ВНИМАНИЕ! Нова атака от мейл, краде данните ви

След масираната атака от мейли преди 20-ина дни, които създадоха главоболия на стотици собственици на фирми, сега в мрежата има нова подобна атака. Стотици са дупничаните получили мейлът с нов вирус. Компютърните фирми се видяха в чудо последните дни не само в Дупница, а в цялата страната, докато успеят да отстранят вируса на ималите небрагоразумието да отворят и изтеглят прикачения файл, който вървеше тогава със съобщение, че "имате неплатени суми по договор на фирмата" в различен размер, като се цитираше и номер на договор, а писмото подписано с българско име.

Този път атаката е подобна, с ангажиращо вниманието предназначение: "Сметка", а текстът е съвсем неангажиращ: "За повече подробности, моля, отворете прикачения файл. С уважение, Николай Лазаров". С писмото, върви и ZIP-файл, чието стартиране автоматично ще зарази вашият компютър с вирус, а всички данни в него стават вече обект на собственост на зложелателите.

Не отваряйте никога подобни мейли.

Zip файл. Това е вирус и при никакви случаи не отваряйте прикачения файл, тъй като компютърът ви веднага ще бъде заразен.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/poreden-virus-atakuva-e-mail-adresite-izmamnata-skhema-tozi-pt-e-za_news495419.html

Zip файл. Това е вирус и при никакви случаи не отваряйте прикачения файл, тъй като компютърът ви веднага ще бъде заразен.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/poreden-virus-atakuva-e-mail-adresite-izmamnata-skhema-tozi-pt-e-za_news495419.htm

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien