ВНИМАНИЕ! Измамници се представят за служители на Община Дупница, крадат…апартаменти и имоти

Нов вид измама свързана с кражба на имоти очевидно е стартирала в Дупница, алармират от пресцентъра на Общината. Възрастна жена от града днес сигнализира "случайно".
Тази сутрин, тя получила телефонно обаждане на домашния си телефон от мъж, който се представил за служител на Община Дупница. Държал се изключително любезно и след серия от въпроси, от които установил, че тя е собственик на апартамента й обяснил, че има грешно попълнена декларация за жилището. По думите й, той заявил, че работи в стая номер 50 на Община Дупница (в тази стая се помещава НАП), но нямало проблем да й съдейства, за да не се разкарва до администрацията, за да "коригират" документите. Малко по-късно последвала среща между двамата, като по описанието на жената, мъжът бил добре облечен, около 55 години с прошарена коса. Изключително коректно и добронамерено се държал с нея й обяснил какви документи са необходими да приготви и ще се чуят отново. Възрастната жена, събрала целия набор от документи и решила вместо да чака повторното свързване с нея, да отиде направо на място в Общината и потърси въпросният служител, за да приключат с "коригирането на грешката". Жената е посъветвана от служителите на Община Дупница да подаде сигнал в РУ-Дупница.
Предполага се, че става въпрос за опит за измама с прехвърляне на жилище, а за жертви са търсени възрастни или самотноживеещи хора. Преди 4-5 години отново е имало подобни опити за измама с имоти.
Община Дупница напомня на всички жители, че всякакви дейности свързани с документи се извършват в сградата на Община Дупница и подобни "услуги" извън сградата не се извършват. Ако някой се представи за служител с подобно предложение, знайте, че става въпрос за измама и веднага сигнализирайте 112 или най-близкото управление на полицията.
Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien