ВКС отряза лидерката на БСП-жени от делото й срещу кметството

Община Дупница спечели на последна инстанция още едно от делата заведени от бивши служители заради своите съкращения. Върховния касационен съд потвърди решението на Кюстендилски окръжен съд по жалбата на Веселинка Монева, която е съкратена след премахване на длъжността началник сектор "фронт офис". Монева е лидер на БСП-жени в Дупница.

Искът й бе за 5 045 лева и бе присъден от Дупнишкия районен съд, където спечели делото. Последва жалба от кмета на града инж. Методи Чимев до Кюстендилски окръжен съд, който отхвърли решението на дупнишките магистрати и делото отиде на трета инстанция след като бе жалено от Монова. Състав на ВКС с председател Надежда Зекова потвърди решението на КОС, с което отхвърли иска на Монова.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Това е третото поредно спечелено дело от Община Дупница в рамките на само няколко дни. През миналата седмица ВКС се произнесе в полза на Община Дупница по делата на Христина Китова и Нина Георгиева-Кьосева, чийто искове бяха съответно за 4153 лева и 2640 лева, припомнят още от кметството.

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на ВКС отряза лидерката на БСП-жени от делото й срещу кметството

  1. Браво на общинските юристи! Така трябва да се защитават интересите на Общината от смятащите се за недосегаеми и несменяеми „общински служителки“

  2. не ми се вярва // 26.03.2014 в 16:22 // Отговор

    да е спечелено от юристите на общината.три дела за уволения да спечелят.да не са ги сменили стойнева и бучов

  3. Кой са юристите които са спечелили делата. И аз не вярвам тези двамата да са

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien