Вижте сайтове които сега препоръчват смяна на паролите поради пробив на сигурността

След като бе открит проблем в сигурността на криптиране на данни OpenSSL много компании започнаха проверки на сърварите си и използвания софтуер. Някои от компаниите съобщиха, че са засегнати частично. Специалисти по информационни технологии и сигурност на данните в интернет съветват потребителите, които не са сигурни дали техните електронни пощи и профили са били засегнати от открития преди дни пробив в защитата на информацията, просто да сменят паролите си. Този пробив, който се оказва, че е наличен от 2 години, но официално бе открит на 7 април и бе наречен Heartbleed (сърдечно кървене) позволява източването на потребителски пароли, независимо от сложността им, пише БЛИЦ 

Според официалното съобщение на откривателя на дупката в сигурността Codenomicon, техни анализатори са успели да се сдобият с огромно количество лични данни за потребители, без дори да оставят следи за присъствието си на сървърите, от които са източили информацията. 

В онлайн обществото за програмисти GitHub беше публикуван дълъг списък със сайтове, които може да са засегнати. Онлайн изданието Mashable пък публикува друг списък, с реакциите на самите компании. 

1. Facebook. Социалната мрежа обявява, че не е засекла проблеми, но е добавила подобрения преди Heartbleed да бъде публично обявен. Компанията препоръчва на потребителите да сменят паролите си.

2. Tumblr. Блогинг платформата е била засегната от Heartbleed, но няма данни за злоупотреби. Тя също препоръчва на потребителите да сменят паролите си.

3. Google. Засегнати са Gmail, YouTube, Wallet, Play, Apps, App Engine, Search. Компанията е направила промени и казва, че не е необходимо потребителите за сменят паролите си.

4. Yahoo. Засегнати са множество услуги на компанията, като постепенно проблемите се отстраняват. Потребителите трябва да сменят паролите си.

5. Amazon Web Services. Засегнати са част от услугите, но се препоръчва паролите да бъдат сменени за всеки случай.

6. Dropbox. Проблемът вече е отстранен, но е хубаво паролите да бъдат сменени

7. LastPass. Препоръчителна е смяна на паролите.

8. OKCupid. Проблемът е решен, но паролите трябва да се обновят.

9. SoundCloud. Извършва се обновяване на софтуера, като паролите трябва да се сменят.

10. Wunderlist. Компанията препоръчва смяна на паролите.

11 Gmail Компанията също проверява сигурността си

Ето и пълният списък и коментара на компаниите побликуван в Mashable   ТУК

Print Friendly

1 Коментар на Вижте сайтове които сега препоръчват смяна на паролите поради пробив на сигурността

  1. Islam is parolata a as q zabravix oak da q smenia

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien