Вижте мнението на дупничани за облигационния заем от 3 млн. евро

 От десетина дни намерението на кметския екип да вземе облигационен заем от 3 млн. евро стана повод за много коментари.
Zadupnitsa.com се разходи по улиците на Дупница и попита произволно избрани граждани:
Одобрявате ли взимането на облигационен заем в размер на 3 млн. евро от страна на Община Дупница?

С. К. (33 години): Напълно подкрепям подобна идея. Според мен това ще допринесе за по-доброто бъдеще на града.

Р. Д. (51 години): Според мен заемът трябва да бъде взет. Доколкото разбрах от медиите, с тези пари ще бъдат направени ремонти на общинската болница и детската градина в кв. „Таушаница“, както и на водопроводната мрежа в жк „Бистрица“. Ще бъдат погасени и стари задължения на общината. Затова съм „За“ взимането на облигационен заем.

Д. А. (37 години): Ако Община Дупница направи подобен ход, това ще бъде голяма грешка. И без това финансовото положение е доста тежко, а сега искат да натоварят гражданите и с нов заем. 3 млн. евро са много пари и ще бъде много трудно да бъдат върнати.

И.М. (45 години): Общината трябва да вземе този облигационен заем, защото това е единственият начин за справяне с тежкото финансово положение. Не разбирам защо някои общински съветници са против, след като връщането на заема няма да натежи на кметството. Аз съм от жк „Бистрица“ и знам, че с помощта на този заем, ще ни бъде оправена водопроводната мрежа, а това ще бъде много добре.

DSC00061Г Р. (60 години): Одобрявам взимането на заема, стига да има прозрачност и да бъде ясно обявено за какво точно ще се изразходват парите.

Т.Н. (28 години): Аз съм против. Сегашният кметски екип ще вземе заема, но следващите кметове ще трябва да го погасяват. Според мен трябва да се измисли друг начин за справяне със ситуацията. Струва ми се, че 3 млн. евро са доста пари.

DSC00060Й. Б. (67 години): Аз съм „За“ подобен заем, но само ако бъдат посочени условията, при които ще бъде взет, както и за какво ще се похарчат средствата.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

1 Коментар на Вижте мнението на дупничани за облигационния заем от 3 млн. евро

  1. гражданин // 29.01.2014 в 14:06 // Отговор

    Н е се учудвам от тази анкета, нали сайта е на ГЕРБ

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien