Вижте как изглежда пазарът в Дупница по време на пандемия (СНИМКИ)

Дупничани стриктно спазваха мерките за извънредното положение по време съботния пазарен ден в града.

Както вече писахме, вчера служители от „Строителния отдел“ на Община Дупница монтираха заграждения на кооперативния пазар, съгласно заповедта на здравния министър и предписанията на РЗИ.

Днес жителите на града се съобразяваха с извънредното положение, носеха маски и ръкавици и спазваха дистанция.

Площта на кооперативния пазар беше заградена от всички страни и беше установен пропусквателен режим с еднопосочно движение за клиентите.

Впечатление правеше и маркировката, която видимо улесняваше гражданите. Друго добро решение бяха и табелите, които напомняха на всички, че е важна хигиената, носенето на предпазни средства и пазенето на дистанция.

Нямаше струпвания на хора по масите, а търговците бяха по-малко от обикновен съботен ден и бяха разположени на необходимото разстояние един от друг. Похвално е, че нямаше продавачи без маски и ръкавици.

Имаше лица на входовете, които не допускаха в пазара да влизат дупничани, които са без маска и ръкавици. Други служители пък се грижеха за реда по време пазарния ден.

Припомняме, че дезинфекция на пазара беше направена вчера, а в късния следобед беше измита и цялата търговска площ. След приключването на работния ден в 19 часа ще бъде направена още една дезинфекция.

 

Print Friendlycoded by nessus

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien