Вижте къде ще се подменят изцяло водопроводи и ремонтират изцяло улици в Дупница тази година

Община Дупница е заложила ремонт на стълбищните подходи на Еврейските гробища и подмяна на водопровода под тях. Сумата заложена в списъка с капиталови разходи е в размер на 40 000 лева за нов водопровод и 35 000 лева за изграждането на нови стълбищни подходи след това. Голяма част от стъбищния подход е пропаднал, а участъкът е използван от много пешеходци.

Основен ремонт – преасфалтиране и тротоари е заложено и на ул. "Седма рилска дивизия" в участъка от "Влахина планина" до "Симеон Велики". Прогнозната заложена сума е в размер на 203 000 лева. Около 220 000 лева пък за предвидени за цялостен ремонт на ул. "Николаевска" в участъка от "Метоха" до "Орлинска". Подходът за Градската градина по ул. "Метоха" (при бившия обувен завод) до ул. "Генерал Тодоров" пък е заложен за цялостен ремонт срещу 197 000 лева. Цялата павирана част, която е силно компрометирана ще бъде премахната и положен нов асфалт с изграждане и на тротоари за пешеходците. По този начин, цялото трасе до "Нафтоколонката" ще бъде с асфалт и се очаква да облекчи още повече движението по направлението "Горна махала"- жк. Бистрица. 223 000 лева са заложени за същата дейност по ул. "Жива вода". За основен ремонт на улица "Мадара" са предвидени 58 000 лева, показват предварителните разчети на общинската администрация за "капиталови разходи" в града.

Най-много средства са заделени за цялостен ремонт на "Александър Батенберг", която е една от най-използваните в града, но е в окаяно състояние след множество ВиК-аварии. 982 000 лева са предвидени за надземния ремонт, а допълнително ще бъде ясно колко ще бъдат средствата за подмяна на водопровода. За основен ремонт са заложени и няколко по-малки улици в града, показва "Капиталовия списък", който е публикуван на сайта на Община Дупница. Това са ремонтите, които са с гарантирани средства до този момент. В този списък не попада трасето по проект "Интегриран градски транспорт", който включва основен ремонт на няколко километри улици в града, включително и иззграждане на надземната инфраструктура на "Социалните жилища".

Списъкът с капиталовите разходи, както и цялостното приемане на бюджета ще се гледа на сесията на Общински съвет-Дупница в края на месеца. Тогава ще бъде ясен окончателния списък с ремонти и корекции, тъй като ще бъдат взети предвид и предложенията, които бяха направени на общественото обсъждане.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien