Видеокамери разобличиха шофьора, влизал в гаража с „линейката-бомба” в Дупница

След преглеждане на видеозаписите на камерите в гаража в двора на общинската болница в Дупница, където на косъм линейка не се взриви, е разкрит човекът, който е влизал в гаража с уазката, която се ползва за линейка в общинската болница. Видеокамерите са установили, че на 27 юли, неделя, един от шофьорите е влизал 2 пъти в гаража  първия път е влязъл и веднага излязъл, но след около час отново е влязъл, престоял е 10 минути, но се усетил, че има видеонаблюдение и затворил гаражната врата. На видеолентата шофьорът З. Зашев е носел нещо в ръцете си, излизайки от гаража, твърди в-к Струма.

Вчера З. Зашев дошъл на работа, но бил посрещнат с лошата новина, че е уволнен. Д-р Крум Бонев, който замества управителя на болницата д-р Любомир Таушански, заявил на шофьора, че е заснет от видеокамерите как влиза и излиза от гаража на 27 юли, когато началникът на транспорта в общинската болница Любомир Гаврилов е в отпуск.

Скандалът избухна преди дни, когато началникът на транспорта Любомир Гаврилов заяви, че идвайки на работа след двуседмичен отпуск на 28 юли, се опитал да подкара уазката-линейка, паркирана в гаража, който се намира на 1-ия етаж на административната сграда на общинската болница. Двигателят не запалил и при втория опит Любомир Гаврилов видял огън и веднага врътнал ключа обратно, така предотвратил взрив на 55-литровата бутилка.

Шофьорът е признал пред д-р Бонев, че е откраднал резервни части от гаража за уазката, когато началникът му Любомир Гаврилов е бил в платен отпуск,  вчера сутринта върнал частите. Д-р Крум Бонев предложил на шофьора да подаде молба за напускане по взаимно съгласие, за да не го уволни дисциплинарно. Управителят на охранителната фирма „Еспол Секюрити” за Югозападна България Тодор Огненски и служители на фирмата от София в продължение на 2 дни разглеждали записите на видеокамерите от двора на гаража в общинската болница и установили, че само З. Зашев е влизал в гаража. Няма обаче доказателства той да е манипулирал газовата уредба.

Вчера работещите в болницата бяха втрещени от разкритието, че съмнението за инцидента пада върху З. Зашев, който е дългогодишен шофьор на линейка и досега нямал никакви нарушения, а всички го познават като добросъвестен работник. Негови колеги споделиха, че той има здравословен проблем, което ще му се отрази зле. Записите от камерата ще бъдат предоставени на прокуратурата и полицията в Дупница.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Видеокамери разобличиха шофьора, влизал в гаража с „линейката-бомба” в Дупница

  1. Трябвало е линейката да се взриви докато е вътре Карастоянов

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien