ВИДЕО/СНИМКИ В Дупница спряха в последния момент събарянето на къща, в която живеят и 5-деца

В Дупница спряха в последния момент събарянето на едноетажна къща, в която живеят 13 души , от които и 5-деца. Нарочената за разрушаване от РДНСК къща се намира в Горна махала на улица „Хемус“ 2. В едноетажната постройка живеят 4 фамилии : 69-годишният Александър Александров и трите му деца Райчо, Методи и Албена, които са семейни. В къщата живеят и 5-деца на възраст от 3до 17 години. Днес около 10:00 часа представители на РДНСК пристигнаха пред ромската къща. Екип на ЧЕЗ спря електроподаването, а работници с багер бяха в готовност да започнат събарянето. На място бяха изпратени и около 10-служители на полицията. Александър Александров заяви, че от 1974 година живее в къщата, като през 2005 година е закупил и мястото. От тогава прави опити да узакони постройката, която е около 90 кв.метра. Хората редовно си плащат ток и вода. Това е трети опит къщата да бъде съборена, като и този път това не се случи след намесата на Социални грижи и Община Дупница. Адвокат Юлия Динева заяви, че има обжалване на решението на съда и се надява казуса да бъде решен в полза на хората.

 

Видео гледай ТУК

IMG_0174 IMG_0176 IMG_0177 IMG_0173 IMG_0179 IMG_0180 IMG_0183 IMG_0182

Print Friendly

5 Коментари на ВИДЕО/СНИМКИ В Дупница спряха в последния момент събарянето на къща, в която живеят и 5-деца

  1. butanie mamicata im mrusna ciganska bez proshkaa !!!

    • Щом си плащат редовно не виждам проблем? Да бутат гиздова, там едно законно нещо няма

  2. по принцип подкрепям такива мерки, но тук нещата май са по-различни. Тези роми работят и искат да си плащат сметки, нека ги узаконят.

  3. Имота е техен,но къщата е незакнно построена.От РДНСК искат да я съборят,а те след това да си извадят документи за строеж и да си вдигнат на ново къщата.Абсурд!На този етап не може да се узакони къщата,тъй като има заповед за събарянето и.Няма значение,че са роми.Плащат си всички сметки като всички.

  4. до анонимен // 27.07.2015 в 21:57 // Отговор

    А ти платил ли си си сметките?Ако искат твоята къща да разрушат.така е лесно-мамицата им…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien