ВИДЕО/СНИМКИ Работници от ТЕЦ „Бобов дол” протестираха заради забавени заплати

Работници в ТЕЦ „Бобов дол” излязоха на мълчалив протест тази сутрин. За около полоивн час, близо 100 служители на топлоцентралата застанаха пред централния вход, като според тях  основните причини за стачката са системно забавяне при изплащането на работни заплати, неизплащане на ваучери за храна, липса на работно облекло, обувки, лични предпазни средства, липса на социален диалог в централата.

 Пред присъстващите говори и Иво Димитров лидер на синдикалната структура на "Подкрепа"  Той заяви, че има още много хора, които искат да протестират, но може би се страхуват за работните си места. Димитров благодари на присъстващите за храбростта, че са изразили позицията си и изрази надежда, че ще се постигне договореност. Според него през годините хората са се отказали от близо 15 млн лева, за да може централата да работи и така и те са инвеститори. Според него сега работниците мизерстват и разчитат и някои от тях разчитат на пенсиите на родителите си.

Какво още каза Иво Димитров  вижте във  ВИДЕОТО Гледай ТУК

Пред централата да подкрепят протеста бяха и Йорданка Германова, председател на КТ „Подкрепа” в Дупница и Любка Георгиева- Конфедеративен секретар на КТ"Подкрепа". Любка Георгиева заяви: Нямам смислено обяснение за забавянето на  заплатите, защото преди няколко месеца директорът на централата Емил Христов ми каза, че откакто работят на свободния пазар нямат проблеми с плащанията, които идват навреме. Синдикалната секция на Подкрепа в ТЕЦ-Бобов дол твърдо защитава интересите на хората.

Още по темата и интервю с Любка Георгиева гледайте във видеото. ТУК

Очаквайте още подробности и пълен запис на пресконференцията на инж. Владимир Владимиров- Председател на Борда на директорите на ТЕЦ-Бобов дол

ВИДЕО/ Пълен запис от пресконференцията на инж.Владимир Владимиров в ТЕЦ-Бобов дол ТУК

 

 

IMG_0640 IMG_0641 IMG_0638 IMG_0643 IMG_0645

 

Print Friendly

1 Коментар на ВИДЕО/СНИМКИ Работници от ТЕЦ „Бобов дол” протестираха заради забавени заплати

  1. Не ми е жал за вас. Както на вас не ви е жал за мен, когато гласувате за идиотите и боклуците на Ковачки от ЛИДЕР.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien