ВИДЕО/СНИМКИ Гергьовденското хоро събра стотици на площад „Свобода“ в Дупница

Стотици дупничани и гости на града отново имаха възможността да станат част от инициативата „Гергьовденски флашмоб“. Организацията е на ФТА „Рила“, но участвахаоще редица  ансамбли от Перник, Самоков и Кюстендил, както и танцьори от града. Идеята бе хората да се обединят и да има много настроение. Десетки бяха танцьорите на площада и още толкова наблюдаваха от страни. Организаторите на„Гергьовденски флашмоб“  подкрепиха и още една кауза : Реставрацията на средновековната църква в Червен брег „Св.Спас“, като бяха събрани средства за това. Както е известно флашмоба е предварително запланувана и организирана масова акция, в която голяма група хора се появява внезапно на обществено място и в продължение на броени минути изпълнява някакво действие, след което се разотива също така внезапно. Флашмоб е особен вид представление, разчитащо на случайна публика.

Припомняме, че миналата година отново на 6 май – Гергьовден, дупничани бяха изненадани приятно от проведен Флашмоб на пл. "Свобода". Организатор на проявата и тогава бе Кирил Амбарков, ръководител на фолклорен ансамбъл "Рила" гр. Дупница. Точно в 12:00 часа, момчета и момичета от неговия ансамбъл внезапно се появиха на площада и под звуците на народна музика се хванаха на хоро.

Флашмоб на Гергьовден в центъра на Дупница  2015 година ВИДЕО Част 1 ТУК

Флашмоб на Гергьовден в центъра на Дупница  2015 година ВИДЕО Част 2 ТУК

Флашмоб на Гергьовден в центъра на Дупница  2015 година. Интервю с Кирил Амбарков ВИДЕО ТУК

Още по темата:

Флашмоб на Гергьовден в центъра на Дупница  2014 година (ВИДЕО) Виж ТУК

IMG_6593 IMG_6594 IMG_6595 IMG_6596 IMG_6597 IMG_6598 IMG_6599 IMG_6600 IMG_6601 IMG_6602 IMG_6603 IMG_6605 IMG_6608 IMG_6609 IMG_6610

Print Friendly

4 Коментари на ВИДЕО/СНИМКИ Гергьовденското хоро събра стотици на площад „Свобода“ в Дупница

  1. Царя на имитациите и затова постоянния номер 2 – Амбарков… момче измисли нещо твое, знаем че не ти се отдава, ама тогава малко свали самочуствието.

    • Какъв си ти,за да казваш кой да си сваля самочувствието???????

      • А какъв си ти , за да правиш забележка,какво е мнението за някой… дори при хората от неговия състав?

    • дай да те видим тебе,като си толкова отворен ! Киката няма нъжда да сваля самочувствието, но ти -злобата- да ! До никъде няма да стигнеш с нея 😉

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien