ВИДЕО/Препълнена зала в Чикаго посрещна дупнишките театрали на първото представление на“Г-н Ганьо Балкански“

Стотици българи живеещи в САЩ изпълниха зала „Copernicus Center“ в Чикаго, за първото представление на постановката "Г-н Ганьо Балкански". 10-дневното турне на трупата на Драматичен театър „Невена Коканова“ зад Океана е по покана на Фондация "Експертни Инициативи". Театралите в състав Славчо Пеев, Иван Иванов, синът на легендарния актьор Георги Калоянчев – Ивайло, Веселин Цанев, Ивайло Захариев, Георги Бояджиев, Василка Сумева, Виктория Янева и Снежана Малковска ще изнасът 7 представления в САЩ и Канада. „За първи път трупа от 9-има българи отиват да играят отвъд Океана. Имало е по 3-ма-4-ма, но 9-има – това е за първи път.“, заяви директорът на ДТ „Невена Коканова“-Славчо Пеев. Първоначално представленията в Чикаго трябваше да се играят на 6-ти и 7- ми ноември, но поради известни организационни проблеми трупата замина няколко дни по-късно и постановката в Чикаго бе отложена за 10-ти. Въпреки това залата бе пълна, а зрителите останаха възхитени от играта на актьорите и не спестиха суперлативите си за тях. Репортаж за събитието засне екип на BG7.

 

Видео репортаж

239-24-01-7489_n

Print Friendly

1 Коментар на ВИДЕО/Препълнена зала в Чикаго посрещна дупнишките театрали на първото представление на“Г-н Ганьо Балкански“

  1. Това което видях от видео репортажа ми създаде страхотно настроение. Но следващият път анонсирайте по отрано турнето, че ако не посетите града в който живеем да се организираме и отидем там където ще играете. Българи има много и в др. Американски градове.
    Е

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien