ВИДЕО/ Пълен запис от пресконференцията на инж.Владимир Владимиров в ТЕЦ-Бобов дол

Тази сутрин работници в ТЕЦ „Бобов дол” излязоха на мълчалив протест. За около полоивн час, близо 100 служители на топлоцентралата застанаха пред централния вход, като според тях  основните причини за стачката са системно забавяне при изплащането на работни заплати, неизплащане на ваучери за храна, липса на работно облекло, обувки, лични предпазни средства. Малко по-късно инж. Владимир Владимиров- Председател на Борда на директорите на ТЕЦ-Бобов дол, прие присъстващите журналисти и даде пресконференция.

„Заплатите трябваше да бъдат изплатени на 30-ти май, но има промени с плащанията на дружествата с които имаме договори за продажба на ел.енергия. Затова предложихме да изплащаме зплатите на 7-мо число на месеца и сега сме изплатили половината от заплатите за април и в близките дни ще преведем и останалата част. Зависими сме от дружествата, на които продаваме. Може да се забавят заплати, но не сме спрели работа, защото това ако стане ще има неплатени отпуски и ще се отрази и на мините. В момента цените на ел.енергията са ниски около 62 лева за мегаватчас и това е дори под нашата себестойност на производство. Всяка година месеците април, май и юни са трудни“, заяви Владимиров.Той отказа да коментира темата за колективния трудов договор, защото това е от правомощията на изп.директор Емил Христов.

Пълен запис на пресконференцията гледай ТУК

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: ВИДЕО/СНИМКИ Работници от ТЕЦ „Бобов дол” протестираха заради забавени заплати ТУК

 

IMG_0644

Print Friendly

3 Коментари на ВИДЕО/ Пълен запис от пресконференцията на инж.Владимир Владимиров в ТЕЦ-Бобов дол

  1. Владе, каква си хиена мръсна.Целата рода вкара,хиляди левове отмъкнахте с години.До нашите пари ли стигнахте.Айдуци

  2. zaeddno sys lubovnicatamu nali tribva dasi hodity na pochivki po nai skypite ostrovi vyv sveta

  3. po tochno sys seliankata ot golimo selo koito sie vkarala cialata roda vyv tec bobovdol da lapat pari a na rabotnicite da go duhat

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien