ВИДЕО/ Над 200 работници от „Еврошуз“ в Дупница излязоха на едночасов протест днес

Работниците от обувната фабрика "Еврошуз" в Дупница изпълниха заканата си и днес стачкуваха ефективно. Точно в 07:30 часа,  над 200 служители на фабриката се събраха в двора на фабриката, като журналисти не бяха допуснати да влязат вътре. и потърсиха обяснение за забавените юлски заплати. Те разговаряха с представители на ръководството в лицето на Галя Караджова и Людмила Владимирова. Протеста на работниците бе подкрепен от КТ Подкрепа, като пред хората говориха Росица Маринова-председател на федерацията на леката промишленост към синдиката и Любка Георгиева-конфедерален секретар. От синдиката заявиха, че проблема със юлските заплати се случва всяка година, но сега има и намаление на аванса. По трудов договор, работниците трябва да получават аванс от 10-то до 15-то число на месеца и на 25-то число заплати. Забавянето за този месец бе оправдано от шефовете във фирмата с почивка на италианските служители, които оформят документите и превеждат парите. Припомняме, че от миналата година собственик на „Еврошуз“ е италианеца Джовани Габриеле. Допълнително напрежение сред работниците е допринесъл и отказа всички те да бъдат пуснати в платен годишен отпуск за 5-дни, както и не изплатените ваучери за храна. Протестиращите създадоха работна група, която ще внесе исканията им пред ръководството. Работниците дават само ден на шефовете си за изплащане на юлските заплати и ако това не стане утре, то в петък 28-ми август те отново ще протестират.

Интервю с Любка Георгиева гледай ТУК

IMG_0369 IMG_0370 IMG_0371 IMG_0372 IMG_0373 IMG_0375 IMG_0374 IMG_0376 IMG_0377

 

Print Friendly

7 Коментари на ВИДЕО/ Над 200 работници от „Еврошуз“ в Дупница излязоха на едночасов протест днес

 1. Експлоатация !!!!!!!!!!!!

 2. Утре се постарайте изобщо да не влизате ! Ако продължите да сте така единни ще постигнете желаното ! Ако сте така единни и за вдиганете на заплатите няма да имате грешка ! Един двама могат да ги заменят за ден два ! Но не се намират над 200 работника при това с опит само за ден два ! Бъдете все така единни и ще постигнете много ! Време е да кажете НЕ на малтретирането …. обидите…. виковете и отровните лепила ! Време е да се обедините !

 3. Малеееей малтретиране обиди викове ????А бе хора кой ви държи на сила там ?

 4. сега или никога // 26.08.2015 в 17:07 // Отговор

  Сега е възможността да се иска и завишаване на ниските заплати. Защото толкова работа, нерви, овикване и експлоатация не заслужаба тези пари. Трябва единство. А вече започнаха със заплахите за уволнения. Но няма как да уволнят всички. Така че сега е момента

 5. еврошаш по силни от секогаш

 6. namerixte koi da vi zashtitava korynpirani xora i sandikati parvo gi izgonete tova ne sa sandikati a pridajnici

  • В.младенов // 26.08.2015 в 22:38 // Отговор

   Я па го тоя.Време е да разберем че без синдикати нищо не става.
   Успех !!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien