ВИДЕО/Десетки дупничани отбелязаха 19 години от барикадите. Ивайло Константинов: Ще изградим достоен монумент

Десетки дупничани се събраха днес на площада на „Барикадите“, за да честват 19 години от събитията през зимата на 1997 година, превърнали Дупница в емблема на демокрацията. Заместник-кметовете Олга Китанова и Крум Милев, общински съветници и представители на десни партии, също бяха на честването. Пред присъстващите се изказаха Тодорка Савова, Михаил Панчев, Георги Гиздов. Наред със спомените обаче присъстващите разпалено коментираха и това, че в момента площада е ограден като частен имот.Припомняме, че през лятото на миналата година площада на Барикадите бе заграден с телена мрежа. Скандална продажба на едно от легендарните места в Дупница е осъществена преди 8 години. В тази връзка, ето какво заяви и председателя на Общински съвет Дупница Ивайло Константинов: „Дупница беше първа новина по целия свят преди 19 години, но това беше една от последните позитивни новини за този град. Казахте, че дупнишките барикади са арестувани. Аз сега съвсем спонтанно ще кажа, че ще инициирам създаването на инициативен комитет, който ще се заеме с набирането на средства за изграждане на достоен монумент за тези барикади и той ще бъде изграден в зона свободна за демокрация. Ще съм и първият дарител“, заяви Ивайло Константинов.

Какво още каза той:

На честването бе и барада на демокрацията у нас Васко Кръпката, който специално за случая бе донесъл и китарата на легендарния Гошо Минчев. „Спомням си как бях тук преди 19 години и не съжалявам… Срещат ме хора и ме питат: "Васе, за какво бе всичко?", но аз смятам, че ние направихме каквото можахме, разписахме се в историята.“ каза Васко Кръпката.

Михайл Панчев:

IMG_0079IMG_0083IMG_0085

 

 

Print Friendly

4 Коментари на ВИДЕО/Десетки дупничани отбелязаха 19 години от барикадите. Ивайло Константинов: Ще изградим достоен монумент

  1. като давате адресите дайте барем дайте и линкове като хората

  2. След тези барикади се получи най-голямата глупост в историята на България,издигнаха мангала Костов и той разпродаде всичко та все още сме мизерници и никога не ще се оправим…..това ли ще честваме?

  3. Ех, ако знаехме че такива неща ни е подготвила управата на СДС начело с Костов , Михайлова и други, трябваше с цапениците от кладата та по главите ИМ. Да ама кой да ти каже ?

  4. С какво се подобри животът на повечето от нас?Къде са Стойчо и Панчо?Къде беше тогава демократът Ивкони?Думи, думи, думи….

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien