Вече час след края на смяната миньорите от Бабино остават под земята. Среща в София между Христо Ковачки и президента на КТ Подкрепа.

Миньорите от първа смяна в рудник „Бабино" остават под земята. Час след края на първа смяна, която приключва в 15:30 часа, те все още са в галериите. При тях в момента е Управителят на „Въгледобив „ Бобов дол Красимир Чаврагански , който преговаря с протестиращите.В момента в София има и среща между Христо Ковачки и президента на КТ Подкрепа Димитър Манолов. Там е и председателят на структурата на синдиката в Бобов дол Чавдар Иванов. Припомняме, че миньори от рудник „Бабино“ обявиха тази сутрин, че започват безсрочен бунт в мините и няма да излязат след края на смените им. Причината е изплатените 1/4 от заплатата им за септември и неизплатените ваучери за храна от месеци насам. Сутринта в рудника са влезли 120 души. Според синдикатите основните искания на недоволните са свързани с намалените с около 22-23 процента трудови възнаграждения от август насам.

Още по темата: От Въгледобив Бобов дол: Миньорите получават това, което са заработили. Уведомление за масово съкращение на 650 работници изпратено в Бюро по труда- Дупница.  

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien