Вчера Флашмоб протест на Е-79 в понеделник блокират пътя край Дупница

Флашмоб „Вземете ни на стоп”  бе акцента във втория ден на протеста срещу ДПС- мандат в област Кюстендил. Няколко дупничани застанаха на Е-79 в акцията „Вземете ни на стоп… търсим си гласа…дали се е удавил…в Бяло море…или е счупил крак…на писта в Банско!?!” 

„Избрахме тези дестинации за търсене на истината напълно случайно, просто защото, подобно на ЦИК, нямаме идеята къде изчезнаха гласовете на съгражданите ни. Гласът на жителите от областта със същия процент вероятност може да копае картофи в Самоков или да е претърпял инцидент на плаж в Турция… Другият път ще обърнем посоката за издирване. Но всъщност дали има значение, след като никой не казва къде ще бъде четвъртият народен представител на Дупница и Кюстендил, след като областта загуби реално избран мандат, заради преливането на вот от Турция“, коментираха участниците в инициативата. В държавата на протестите мнозина от шофьорите поздравяваха групата с клаксони. Акцията продължи около 15 минути, като движението по главния път не бе затруднено. Източник DenNews.bg

 В понеделник, 13 октомври, до паметника на Дупнишките барикади ще се проведе мирно шествие,  с начален час  11 ч., а главен път  Е-79 ще бъде блокиран от 11:15 до 11:30 часа часа на мястото където през зимата на 1997 г. дупничани се изправиха срещу управлението на  Виденов.

В кюстендил  международният път за ГКПП- Гюешево ще бъде блокиран в понеделник, в 12 ч., в знак на протест срещу „подмяната на вота" и даването на мандат на ДПС в Кюстендилски избирателен район. Инициативен комитет организира преди това автопоход от цирковата площадка в Кюстендил, по пътя за Македония, до разклона за село Жиленци.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien