ВАЖНО ЗА ШОФЬОРИТЕ В ДУПНИЦА! Внимавайте с паркирането и глобите, защото…

Изключителна изобретателност проявяват измамниците като цяло, но особено тези в Дупница спокойно могат да бъдат конкуренти на Остап Бендер. След новите промени в Закона за пътищата и налагането на санкции, се развързаха ръцете на полицаите за санкциониране на наглите и безскрупулни шофьори. 
Екипи от отдел "Пътна полиция" в цялата страна вече налагат фишове, без да се налага да изчакват водача на МПС-то, което е паркирало неправилно. Униформените заснемат с таблет и вкарват в система неправилно паркираният автомобил, като на стъклото на водача се оставя бланка, на която се изписва глобата и възможностите за плащане, като санкцията е в зависимост от нарушението и може да достигне до 250 лева. В Дупница най-честите нарушения и наложени глоби са свързани с паркиране върху инвалидни рампи, тротоари, които затрудняват преминаването на пешеходци, пешеходни пътеки, кръстовища. Десетки са вече санкционираните в Дупница, а акциите са регулярни. 
По непотвърдена информация, изобретателни измамници са решили да се възползват от този вид санкция. Уведомленията, които се оставят на автомобилите биват подменяни с абсолютно същите, но с…друга банкова сметка на тях. Срокът за доброволно плащане е 7-дневен, а както е известно фишовете не са обект на обжалване в съда и подлежат на задължително плащане. Резонно, глобеният ще плати санкцията, която му е изписана на уведомлението, но парите няма да отидат на правилното място, а в някой друг джоб. 
Прилагаме оригиналната бланка, която разлепват полицаите на нарушителите, така че бъдете внимателни. 
А що се отнася до информацията за подобна измамна схема, ще потърсим официален отговор от пресцентъра на полицията за нейната истинност или не, след което ще го публикуваме. 
Това, разбира се, не пречи да бъдем внимателни и най-вече да паркираме, както и където трябва, за да уважаваме пешеходците и да не ощетяваме семейния бюджет.

Публикуваме оригиналното уведомление с истинската банкова сметка:

20257642_10209103897066401_1447975166_o

Print Friendly

1 Коментар на ВАЖНО ЗА ШОФЬОРИТЕ В ДУПНИЦА! Внимавайте с паркирането и глобите, защото…

  1. Виолетка николова // 22.07.2017 в 16:41 // Отговор

    Колко глоби са наложени на паркираните автомобили по тротоарите на ул. Венелин?Пешеходците трябва да лавират ту на тротоара, ту на уличното платно, а пък и тротоарите от тези коли са се превърнали в археологически разкопки.Е,дано органите се разходят и по тази улица и да си свършат работата.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien