ВАЖНО! Изоставените автомобили вече се конфискуват, ако не си ги приберете

Започна ежегодната акция по установяване на изоставени превозни средства на територията на община Дупница. Обект на проверки ще бъдат автомобилите на тротоари и улични платна, които не са регистрирани или са видимо в негодно за ползване състояние. Със задачата са ангажирани служители от "Контролно звено" със заповед на Кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев, които установявайки такива возила, съвместно с РУП-Дупница изготвят протокол за техническо състояние, и се поставя предупредителен стикер за премахване от собственика му в срок до 14 дни. След изтичането му, Община Дупница конфискува и репатрира автомобила, като придобитите средства от продажбата постъпват в бюджета на Община Дупница. На установените собственици, но не изпълнили ангажимента си да премахнат от тротоар или улица возилото, се налагат санкции съгласно Закона за управление на отпадъците в размер от 100 до 400 лв и конфискация или заплащане на направените разходи по репатрирането.
Жителите на община Дупница могат да подават сигнали за изоставени автомобили на 0879 523 474.
Print Friendly

2 Коментари на ВАЖНО! Изоставените автомобили вече се конфискуват, ако не си ги приберете

  1. Йорданов // 11.04.2019 в 7:56 // Отговор

    Колко имаше ефект от глобяването на неправилно паркиралите-вижте постоянно паркиралите коли в Градската градина-улица Кокиче,толкова и ще премахнат изоставените автомобили.

  2. Б.Димитров // 15.04.2019 в 8:03 // Отговор

    В тая община кога ще видят състоянието на улиците? Няма такъв град с толкова разбита улична мрежа. Това продължава от години и става все по-зле. Хората са ви последния проблем… Вижте улиците, вижте липсващата маркировка и вижте кое е по-спешно. Само говорите и планирате и нищто полезно не вършите!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien