ВЪЗХОДЪТ ПРОДЪЛЖАВА! Общинската болница в Дупница закупи томограф-последен писък на модата

Съвсем скоро, дупничани ще могат да се възползват от най-модерния томограф в общинската болница.

Добрите новини от общинската болница в Дупница не спират последните седмици, а печеливши от това ще бъдат отново жителите на Дупница и селата. Прокуристът на болницата Мария Жайгарова сключи договор с реномираната марка „Сименс“ за закупуване на томограф на стойност 347 880 лв с ДДС. Компанията спечели обществената поръчка и в момента тече срокът за доставка на модерното оборудване. „Болницата досега разполагахме с такъв томограф, който е закупен още през миналия век. Имахме нужда от модерен такъв и в крайна сметка успяхме да си го позволим. Спокойно мога да кажа, че е последен писък на модата, но когато става въпрос за здравето и живота на хората, компромиси не се правят. Той ще бъде монтиран в сградата ни на бившата Транспортна болница, на първия етаж. Вече сме започнали ремонт, защото очакваме доставката му. Доставчиците имат ангажимент да обучат

Мария Жайгарова има все повече поводи за усмивки, след като здравното заведение е на път да се превърне в Номер 1 в Югозапада.

персонала, да го пуснат в експлоатация, да го поддържат гаранционно и т.н. Включили сме в договора и други съпътстващи дейности около медицинската апаратура. Най-важното е, че се доближаваме все повече до онзи момент, в който можем да кажем с чисто сърце, че сме водещо лечебно заведение в Югозападна България. Имаме прекрасни специалисти, базата и условията се подобряват постоянно, но трябва още много, за да бъде това, което всички наричаме европейска болница, към което се стремим всички от санитар до ръководство на болница и Община Дупница“, коментира Жайгарова.
Само преди 10-ина дни стана ясно, че общинската болница е получила дарение от Американското посолство на модерна PCR лаборатория, която в момента е в процес на ремонт и лицензиране. Този петък предстои да се гледат отчетите на общинските търговски дружества, където МБАЛ „Св.Иван Рилски“ е с печалба в размер на 221 000 лв за миналата година. Към края на месец май реалните задължения на лечебното заведение са 430 000 лева, които включват банковия кредит и еско договора, с което реално болницата е стопила задълженията до минимум, плащанията са регулярни и месечни. Не е тайна, че до преди назначаването на Жайгарова, болницата бе във фактически фалит с над 2,4 млн. лв задължения и буквално в изкуствена кома, но постепенно успя да стабилизира болничното заведение, да инвестира в ремонти на отделенията, да закупи медицинска апаратура, да повиши приходите, което се отрази и на заплатите, като средната брутна заплата за месец май е 2073 лв.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien