Във връзка с газифицирането: Огледаха общински сгради и учебни заведения в Дупница

Гимназия „Христо Ботев“ може да мине на газово отопление още следващата зима.

 Комисия от Oбщина Дупница начело с директора на дирекция „УТ и Строителство“ инж. Серьожа Котев, съвместно с представители на „Рила Газ“ и „Сити Газ“, направиха оглед на общински сгради и учебни заведения на територията на града.  Както вече ви информирахме, кметът на Общината инж. Методи Чимев иска до 3 години всички учебни и детски заведения да преминат на газово отполение, което както ще намали разходите на общината, така и ще спести разходи на самите учебни заведения, а и няма да се стига до „дървени вакции”.

 „Започнахме още от тази зима да мислим за следващата. Надявам се да успеем поне в още 4-5 училища и детски заведения догодина да пуснем газта. Затова започваме по-рано работа в тази насока, за да сме наясно с необходимите разходи за това“, обясни инж. Чимев.

 „От комисията разбрах, че с най-големи шансове да решим проблема с отоплението още следващата зима са ОУ „Климент Охридски“, Гимназия „Христо Ботев“, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и детска ясла „Пролет“, допълни градоначалникът.
 Комисията е огледала и подстъпите за отопление до ОУ „Евлоги Георгиев“, детска градина „Слънце“, 4-а детска, 11-а детска и ОУ „Нефит Рилски“, като за тях се чака становище на „Сити Газ“ за необходимите разходи. Проверка е направена и за газификацията на общинската болница и възможностите за газифициране (Военна и Транспортна болница), но и за тях се чака количествено-стойностна сметка, както и прогноза за срока на изпълнение.

Димитър Икономов

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien