В сряда стават ясни кандидатите да ремонтират улиците „Евтим Трайчев“, „В.Търново“, „Ропотамо“ и „Средец“ в Дупница

Община Дупница насрочи за сряда отварянето на офертите по ремонта на 4 от улиците в Дупница с подменен водопровод, информират от пресцентъра на администрацията. Заради жалба до Комисията за защита на конкуренцията от пловдивската фирма "Билд Солюшън", първото заседание на комисията по избор на изпълнител бе замразено преди месец, буквално ден преди датата. От КЗК отхвърлиха като неоснователно искането на жалбоподателя, като срокът за обжалване изтече.

„Георги Икономов“, известна като „Бригадирска“ ще бъде също изцяло ремонтирана.

"Георги Икономов", известна като "Бригадирска" ще бъде също изцяло ремонтирана.[/caption]Припомняме, че поръчката е на стойност 370 837 лв. без ДДС за ул. “Евтим Трайчев”, част от “Велико Търново”, както и “Ропотамо” и “Средец", които са в окаяно състояние. По тези улици бе подменен водопроводът и уличната настилка трябва да бъде възстановена. Освен цялостно преасфалтиране на близо 2 км от тях, в поръчката се включва и изграждането на тротоарната част. Останалата част от ул. "Велико Търново", както и труднодостъпните от години улици "Отец Паисий", "Венелин", "Георги Икономов" (бившата "Бригадирска"), "Бузлуджа", "Седма Рилска дивизия" и други попадат в обхвата на "Интегриран градски транспорт", по който ще бъдат изосновно ремонтирани – подмяна на водопровод, цялостно преасфалтиране и изграждане на тротоарните площи. На следващото заседание на ПУДООС в началото на другия месец се чака решение и за исканите от Община Дупница безвъзмездни 1,2 млн лева и за подмяна на канализацията в целия обхват на проекта. Преди 2 години, общинското ръководство заяви, че целта през този мандат ще бъде осигуряване на средства именно за уличната инфраструктура, която е в много лошо състояние заради липсата на ремонти повече от 20 години.

Припомняме, че общата стойност на "Интегриран градски транспорт" е над 5 млн.лева. Обхватът на дейностите е свързан с полагане на няколко километра нова асфалтова настилка в града с нови тротоари, изграждане на инфраструктурата на „Социалните жилища“, нови автобусни спирки, електронни табели за автобусните разписания, автобуси, сервизна база, светофарно кръстовище.

Print Friendly

1 Коментар на В сряда стават ясни кандидатите да ремонтират улиците „Евтим Трайчев“, „В.Търново“, „Ропотамо“ и „Средец“ в Дупница

  1. Абе тапаци, На ул.Евтим Трайчев незнам да е подменян водопровода поне от номер 30 на долу кога ще стане това за Велико Търново да не говорим абсолютно непроходима

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien