В СРЯДА! Общината купува терена в жк. Бистрица, където ще строи новата детска градина

На този терен ще бъде изградена новата детска градина.

В сряда е планирано изповядването на сделката по закупуване имота в района на жк. Бистрица, където Община Дупница планира изграждането на нова и модерна детска градина. Това обяви на сесията на местния Общински съвет кметът инж.Методи Чимев. "Около 400 000 лева ще отидат за закупуването на терена. Сделката е

Инж.Чимев построи вече една нова детска градина през 2013 година, а сега планира нова.

Инж.Чимев построи вече една нова детска градина през 2013 година, а сега планира нова.

насрочена за сряда, идната седмица", обяви градоначалникът.

Преговорите за закупуването отнеха много време, защото наследниците се оказаха десетки. В крайна сметка, резултатът е положителен и след процедурата по закупуването, ще се премине към последващите действия за изграждането. Жк. Бистрица е най-населеният региона в общината, като новата детска ще улесни още повече бъдещите родители. Забавачката ще се изгради върху терена, който обикновено се ползва от циркове, които гостуват в Дупница.

През 2013 година, сегашното общинско ръководство успя да построи една нова детска градина – "Мечта", чието строителство бе започнало 10-ина години по-рано, но след това бе оставена. В момента "Мечта" работи с пълен капацитет и всекидневно поема над 100 деца.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien