В ДУПНИЦА! 8 бебета са се родили и 4 са на път с „ин витро“

Благодарствен плакет от фондация “Искам бебе” получи днес кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев. Той му бе връчен от координаторът на фондацията за Дупница Силвия Маданчева. “Изказваме благодарност на г-н Чимев за съпричастността му и помощта, която оказва вече 3 години. Прегръщайки идеята да се осигури финансиране за двойки с репродуктивни проблеми, вече имаме 8 бебета и други 4 са на път. Децата може да са и повече, но нямам информация от всички финансирани двойки”, коментира Маданчева.

За 3-годишната кампания са осигурени по 1500 лева на 28 двойки за "ин витро"-процедури. През 2012 година се роди първото бебе Яна с финансова помощ от Община Дупница, а бумът е през 2013-а, когато са проплакали 7 бебета, от които три двойки близнаци. “Имаме вече резултат и от 3-ата кампания за 2014 година, като вече очакваме 4 бебета, но пак казвам, нямам информация за абсолютно всички семейства”, допълни Маданчева.

“Това е много скъп и мил жест. Приемам го с особен сантимент, защото е първият ми проект след встъпването ми в длъжност като кмет. Трябва и ще увеличим парите за финансово подпомагане на семействата за тези ин витро процедури”, обясни инж.Чимев.

Досега от бюджета на Общината се отпускаха 15 хиляди лева годишно за тази дейност или по 1500 лева на семейство. През последната 2014 година бяха финансирани 13 дупнишки двойки, докато предните две съответно 7 и 8.

zadupnitsa.com

Print Friendly

2 Коментари на В ДУПНИЦА! 8 бебета са се родили и 4 са на път с „ин витро“

  1. Силвенце ти си моята гордост!!!!Благодаряние на теб в дано в много домове влезне слънцето и надеждата за нов живот!!!

  2. Silve,da si jiva I zdrava,pomagai

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien