В Деня на славянската писменост и култура Община Дупница награди изявени учители/СНИМКИ/

Навръх 24-ти май Община Дупница награди изявени учители на специална церемония, провела се на на пл. Свобода. 24 май е не просто поредния празник- това е денят , в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа. Ден, в който с благодарност почитаме делото на Светите братя -Кирил и Методий. Днес  изказваме своята признателност и към хората на науката, изкуството и на нашите учители. Кметът на Дупница инж. Методи Чимев награди учителите.  

В категория „Учител на годината 2015“ в предучилищна подготовка бе отличена Димитринка Чолакова. Тя е родена в гр. Дупница и работи в ЦДГ №1.Завършила е Висше образование степен Магистър. Участва в направени предложения към МОН от ЦДГ №1 във връзка с новата програма за предучилищно възпитание и подготовка. Подпомага изпълнението на проект „Спорт за децата в детските градини“, финансиран от Мин. на младежта и спорта, реализиран от спортен клуб „Касиопея“ и ЦДГ №1. Две деца от групата ѝ спечелиха първо място на състезание по спортни танци. Други деца от групата взеха участие в конкурс с рисунки по приказки на Леда Милева. Димитринка Чолакова работи активно за създаване на добра образователна и естетически издържана среда в групата.

 В категория  „Учител на годината 2015“ в началното образование е отличена  Росита Карабельова- главен учител, начален етап на основното образование. Тя е родена в село Владимирово, област Монтана. Учител е в ОУ „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница. Завършила е Висше образование степен магистър по специалност  „ Начална училищна педагогика“.Трима нейни ученици са класирани за националното финално състезание на СБНУ.. Включва се в благотворителни акции, организирани в училище.Участва  в разработване на проекти, с които училището е кандидатствало.

В категория „Учител на годината 2015“ основно образование е отличена Соня Миленкова- старши учител по математика в ОУ „Св. Климент Охридски“. Тя е завършила математика и физика в ПУ „П. Хилендарски“. Притежава професионална квалификация от Технически университет –София- информатика и информационни технологии. Участвала е в проект „Реинтеграция на отпадналите ученици в образователната система“

В категория „ Учител на годината 2015“ в средното образование е отличена   Силвия  Боянова- главен учител практическо обучение. Тя е родена в гр.Дупница и работи в ПГ “Акад.С.П.Корольов“ от 2002 година. Завършила е СУ „Климент Охридски“ гр. София специалност „Инженерна физика“. През 2008г. печели награда  „Учител-будител“ на Община Дупница. А през тази година печели наградата „За най-добри постижения при създаване на условия за най-подходяща учебна среда“ на Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ и Съюза на физиците в България. Непрекъснато обогатява своя сайт „Физика за всички“ и сайта на училището. Автор е на електронно помагало за десети клас по Физика и астрономия „От атома до Космоса“. Разработва с ученици електронно помагало „Какво е светлина“ по Физика и астрономия за десети клас.

 В категория „Учител на годината 2015“ в професионалното образование е отличена инж. Людмила  Иванова, старши учител теоретично обучение в ПГ „Акад.С.П.Корольов“. Инж. Людмила Иванова е завършила ТУ – София, ИПФ – Сливен през 1994 година и от тогава работи като учител в гимназията по теоретично обучение. Като учител по професионална подготовка е допринесла за професионалната реализация на много ученици по специалността „Електрообзавеждане на производството". През настоящата 2014/2015 учебна година има важен принос за подготовката на учениците от XII клас, участвали в състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ». Отборът на гимназията се класира на първо място на финалния кръг на националното състезание, проведено на 27 март в град София, в което участваха отбори от цяла България.

Програмата на церемонията  „ Учител на годината 2015“ продължи с концерт с участието на мъжки хор “Свети Иван Рилски”, балет към военен клуб и Министерство на отбраната, смесен хор “Рилски звуци”, към НЧ “Зора 1858”, туристически хор “Рилско ехо”.

Още по темата : Вижте кои бяха наградени през 2014 ТУК

IMG_0216 IMG_0217 IMG_0214 IMG_0218 IMG_0219 IMG_0220 IMG_0221 IMG_0222 IMG_0223 IMG_0224 IMG_0226 IMG_0228 IMG_0229 IMG_0230

Print Friendly

5 Коментари на В Деня на славянската писменост и култура Община Дупница награди изявени учители/СНИМКИ/

 1. Да ме извинява общината,но ако в лицето на г-жа Чолакова вижда най-добрият учител в предучилищната подготовка жестоко се е заблудила или просто е трябвало да дадат просто една награда на някой си….Този човек освен да демонстрира самочувствие без покритие и да крещи по децата не прави нищо друго!!!!!!Нека кмета попита родителите на децата от нейната група в ЦДГ 1 какво им е мнението за нея!!!!!

  • Анонимен // 27.05.2015 в 9:41 // Отговор

   Госпожа Чолакова е опитен професионалист,с дългогодишен опит.През годините тя е обучавала много деца и напълно заслужава тази награда!
   Нашите по големи деца са били в нейната група и ние сме доволни от нея!
   Честито!

   • Браво, на г-жа Чолакова,напълно заслужава тази награда.Моите две деца са минали в нейни випуски,станаха отлични ученици и възпитани деца!!!Благодаря и за всичко,което тя им даде във годините на детството!!!

 2. Честито,г-жа Карабельова!!!Отличен педагог!!!Със тъга ще се раздел им с Вас,но какво да се прави ,децата порастват!!!Винаги обаче ще помнят и ще Ви носят в сърцата!!!Благодарим за всеотдейността!!!

  дайността и обичта!!!

 3. Анонимен // 28.05.2015 в 9:25 // Отговор

  Аз съм от родителите,чието дете е от настоящата група на г-а Чолакова,честито ,напълно заслужена титла…..Благодоря за грижите и обичта към децата ни!!!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien