Уволняваният 4 пъти Фози върнат от съда за шеф на митническия пункт „Олтоманци“

Георги Владимиров – Фози отново поема ръководството на Митнически пункт "Олтоманци", след като беше уличен за помагач в нелегален внос на цигари за 7 млн. лв. Заповедта за възстановяването му като началник на пункта е от 9 юли т.г. и е издадена от директора на Агенция „Митници“, Георги Костов. Той самия не е изненадан от решението на магистратите, тъй като през годините е бил уволняван 4 пъти. „При всеки един път съм доказвал пред съда, че отстраняването ми е било незаконосъобразно. Така беше и този път. Административният съд в София излезе със свое решение на 21 юни т. г. да бъда върнат на поста, който заемах преди отстраняването ми, а именно – началник на митнически пункт Олтоманци“, обясни още Фози. 

До поредното уволнение на Фози се стигна след проведена спецакция на полицията през 2012 г. Тогава Георги Владимиров беше уличен като помагач при нелегален внос на 20 млн. къса цигари от Гърция, оценени за над 7 милиона лева. През март 2016 г. специализирания наказателен съд му наложи 7-годишна присъда „лишаване от свобода“. Владимиров бе признат за виновен в това, че от август 2011 г. до юни 2012 г., в качеството си на длъжностно лице, е участвал в организирана престъпна група, ръководена от покойния Борислав Манджуков, създадена с цел държане на акцизни стоки без бандерол (контрабандни цигари). Малко след излизането на присъдата Владимиров заяви: „Никой от свидетелите по делото не каза, че ме познава. Няма данни да съм извършил престъпление. Откъде идва всичко незная, но според мен става въпрос за лично отношение“. В крайна сметка Владимиров обжалва решението пред ВКС и получи оправдателна присъда.

Георги Владимиров е отстраняван от системата на Митниците за четвърти пореден път. Фози е в системата от 1991 г., като е заемал ръководни постове на ГКПП – Гюешево и МП – Олтоманци.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien