Увеличиха заплатите на селските кметове с 60 лева, гласуваха 15 000 лв за Марек Юнион-Ивкони

Докладната записка на кмета Методи Чимев за увеличение на заплатите на селските кметове в Дупнишко с 60 лева бе приета от местния парламент. Досега, те са получавали 650 лв бруто, а след влизането в сила на решението, ще се подписват срещу 710 лв. Кметът на Самораново Борислав Костадинов призова да бъде гласуван таван на заплатата им в размер на 834 лева, тъй като след удръжките, получават чисто около 560 лева. "Много от разходите са за наша сметка, тъй като имаме често работа в общината. Пари за транспорт, за гасачески групи и т.н. са за наша сметка", обясни Костадинов.

Георги Пехливански от БСП попита какво се е случило с обявеното увеличение на заплатите на администрацията като получи отговор, че вече има заповед на кмета за това. Лидерът на БСП Станислав Павлов попита дали е предвидено завишение на парите и на секретарите на селата, тъй като те вършат организационната работа и са постоянно търсени от жителите. Главният юрист на Общината Иван Бучов обяви, че има предвидено увеличение и за тях, тъй като попадат в администрацията.

Матей Попниколов отново призова да бъде променена методиката за изчисляване на заплатите на кметове, управители на дружества и съветници и предложи Икономическата комисия да започне работа за това.

15 000 лева бяха гласувани и за волейболните ни шампиопни от "Марек Юнион-Ивкони" заради успехите и през миналата година и участието в Шампионска лига. Председателят на комисията по спорта в ОбС Иван Шопов прикани от микрофона играчите и треньорите да се стегнат след последните загуби в първенството и да защитят реномето си. Единствен Чавдар Милушов от БСП гласувал Въздържал се, всички останали приеха докладната.

Print Friendly

2 Коментари на Увеличиха заплатите на селските кметове с 60 лева, гласуваха 15 000 лв за Марек Юнион-Ивкони

  1. Саморанскио кмет го нема цел месец у селото ама иска голема заплата. Е ти кмет на село ли ще си и ще рабпотиш зяа селото или заплатаджия.

  2. Е така е…. едни ще взимат едвам 2500лева, а други по 15 000 лева. БРАВО!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien