Увеличава се драстично броят на регистрираните МПС-та в Дупница заради най-ниските данъци в страната

Изключително висок процент на изпълнение от местните приходи за 9-месечието на тази година отчита Община Дупница. 93% от планираните приходи са постъпили, което е с цели 10 пункта повече в сравнение за същия период на миналата година, информират от пресцентъра на Общината. 5 154 473 лв са реалните средства, при очаквани 5 553 000 лв., а в годишния план за изпълнение е заложена общата сума от 7 404 000 лв.
Увеличение драстично на приходите се отчита при данъка върху превозните средства, където са постъпили 1 026 263 лева при очаквани 840 000 лева. Една от причините за това е, че община Дупница е с най-ниските данъци в България за МПС-та и все повече са хората, които регистрират автомобилите си в Дупница. Драстично е увеличението и от наеми на терени и земеделски земи, по което перо при очаквани 232 500 лева, са постъпили 371 001 лева.
Намалели са приходите от продажба на земи, като постъпилите суми са 360 815 лева, при очаквани 600 000 лв.Намаление има и на таксите за пазари и търговски площи. Заложените очаквани средства за изминалите 9 месеца са 48 750 лева, а постъпилите са 32 278 лева.
"Справката говори красноречиво за изпълнението и най-вече за коректното ни планиране. Тенденцията е към все по-точно изпълнение на заложените местни приходи с малка разлика от планираните, защото сме заложили, както досега на реалните цифри и реалните възможности. Трябва да се отчетат и други два обективни факти за това – добрата работа на администрацията, както и коректността от страна на гражданите, за което им благодаря. Когато имаме висок процент на изпълнение и високи приходи, това дава възможност на Община Дупница да предприема повече дейности за подобрения в града и селата", коментира и.д. кмет на Община Дупница Олга Китанова.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien