УТРЕ! Започва подмяната на уличното осветление в Дупница. Прочетете откъде?

Дългоочакваното стартиране на цялостната подмяна на уличното осветление в Дупница ще стане факт утре. Испанската компания, собственост на боса на Реал М Флорентино Перес спечели проектите за тази дейност в България по фонд "Козлодуй" и започва работа. Досега започването на същинските дейности се отлагаше на няколко пъти и в началото на месец август градоначалникът Методи Чимев поиска среща, за да разбере защо се бави стартирането и какво се случва. Дори и тогава той беше получил уверение, че работа ще се започне на 18 август, но в крайна сметка, това ще стане с 20-дневно закъснение. "Най-важното е, че се започва. Това е много важен проект за реализация, тъй като касае подмяна на осветителните тела в целия град, монтиране на нови, както и осветяване на тъмни райони в града. Освен това, след цялостната реализация, ще бъде изграден и център за управление на уличното осветление и във всеки един момент, не само, че ще се контролира, но и автоматично ще се сигнализира за авария, без да е нужно да се подават сигнали за това от граждани", коментира кметът на града инж. Методи Чимев вчера по време на честването 129 години от Съединението. "Ще има прекъсвания на тока по райони, което ще създава дискомфорт на всички ни, но трябва да проявим разбиране", допълни Чимев.chimev

Стойността на проекта е 1,1 млн. лева и е за сметка на държавата. Община Дупница се пребори в конкуренцията на повече от 100 града в страната и заедно с още 10-ина, ще бъде осветено по идентичен начин, както е уличното осветление на Мадрид.

Подмяната ще стартира утре преди обяд в района на изходите за Яхиново, София и Самоков, а след това се продължава в квартал "Горна махала", района около "Механото" и т.н. Ще се работи от периферията на града, към вътрешността. Дейностите са разпределени за извършване в период от 2,5 месеца.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien