Успешно приключи проект по трансгранично сътрудничество между Куманово и Дупница

Със заключителна пресконференция днес, бе сложен краят на успешно приключилият проект “Всички деца учат заедно – Трансгранична мрежа за приобщаващи училища“, изпълнен в партньорство между Куманово и Община Дупница. Продължителността на проекта бе 24 месеца на стойност 498 896,58 евро.

IMG_8043Заместник-кметът по европроектите на Община Дупница Красимир Георгиев изказа задоволството от свършеното за този период. „Чрез създаване на условия за формиране на образователни навици на лица от уязвимите групи ще се даде възможност да станат активни участници в обществото. С реализирането на проекта се допринесе за подобряване на състоянието на маргинализацията на лицата със специални потребности. Реализирането на годишна среща на част от заинтересованите страни ще допринесе за подобряване на трансграничното сътрудничество в областта на социалните услуги“, изтъкна Георгиев.

Ръководителят на проекта Надя Шунтова, обясни подробно действията, които са направени, за да бъде подобрена среда за развитие на връзки през границата, как са подобрени условията за живот на децата със специфични образователни потребности (СОП), както и какво е направено, за да се подобрят условията за обучение на децата със СОП.

По този проект бе подобрена инфраструктурата на ОУ „Св.св Кирил и Методий“ и Целодневна детска градина „Калина“ с изграждането на подемник, рампи и асансьори за деца със СОП.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien