Условна присъда за мъж от Яхиново заради боеприпаси

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, чието изпълнение да бъде отложено за изпитателен срок от 3 години за Иван Ч. на 51 години, постанови Районен съд – Дупница. Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева одобри подписаното споразумение между Районна прокуратура – Дупница, защитника на подсъдимия и подсъдимия.
Иван Ч. се признава за виновен в това, че на 20.11.2019г., в село Яхиново, в къща, в кутия за очила, е държал взривни вещества, а именно 2 бр. капсул – детонатори, фабрично произведени с медна гилза и в прилежаща постройка към къщата, в стар хладилник, в метална кутия от кафе е държал боеприпаси, а именно 86 бр. капсули – тип „Боксер“, предназначени за саморъчно изработване на ловни патрони, без да има за това надлежно разрешение.
Подсъдимият следва да заплати направените на досъдебното производство разноски за извършена балистична експертиза и комплексна експертиза в областта на химията и взривното дело в размер на 180.59лв. по сметка на ОД на МВР гр. Кюстендил.
Определението е окончателно и не принадлежи на обжалване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien