Урок по родолюбие с Левски и Ботев в Сапарева баня

Община Сапарева баня подарява на учениците от СУ "Христо Ботев" открит урок по родолюбие с националните герои Левски и Ботев. Поводът е наближаващата годишнина от гибелта на Апостола на свободата – 19 февруари. Урокът по родолюбие "В час с Левски и Ботев" ще се състои на 9 февруари от 12:30 ч. в големия салон на НЧ "Просветен лъч – 1905". Водещ на урока ще бъде режисьорът и актьор Искрен Красимиров, прочул се с образа на Христо Ботев и пресъздал още Захарий Стоянов и Дженуариъс Макгахан.

Пред учениците от Сапарева баня Искрен Красимиров ще представи първо героя Васил Левски, а след това ще бъде пуснат откъс от новия филм за Левски – „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“. След филмовата част, Красимиров ще презентира Христо Ботев и кратка компилация от филмите за Ботев на „НЕзабравимата България“. Следват откъси от филмите за Иван Вазов, Захарий Стоянов, баба Илийца, дядо Йоцо, Софроний Врачански, Паисий Хилендарски, Цар Борис III и Алеко Константинов.

Урокът ще бъде придружен и с кратък поетичен рецитал от актьора Симеон Владов в ролята на Васил Левски. За учениците от Сапарева баня ще има и кратка викторина, а позналите верните отговори ще получат подарък – диск с филмите на „НЕзабравимата България“ или една от книгите за героите.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien