УНИКАЛНО ВИДЕО И СНИМКИ: Как провериха мъже, тормозещи животни, в центъра на Дупница!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAКонтролното звено към Община Дупница и отдел „Екология“ съставиха протоколи на Мирослав А. от Нови Искър преди няколко часа заради развиването на търговска дейност със защитени животни от Закона за защита на животните. След сигнал до кмета на града инж. Методи Чимев от граждани, бе разпоредена мигновена проверка по случая с незаконното малтретиране на алигатор, игуана, питон и маймунка.

След подаден сигнал до РУП-Дупница, на място се отзоваха и от Икономическа полиция, които направиха проверка. Съгласно чл.7, т.21 от Закона за защита на животните, въпросните видове по никакъв начин нямат правото да бъдат третирани за каквито и да било търговски дейности. Собственикът им ги бе разположил на самия площад „Свобода“ на Дупница, без да е получил дори разрешение за търговска дейност, а десетки се снимаха с екзотичните животинки и плащаха по 5 лева на фотос.

Алигаторът беше пуснат свободно пред импровизираната сергия и това явно е предизвикало страх и притеснение у някои дупничани.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСобственикът представи регистрационни карти издадени от РИОСВ за питона, алигатора и игуаната, а за маймунката представи… епикриза.
Въпросните карти дават възможност на собственикът им да ги отглежда само и единствено у дома си при задължителните за това условия.

Собственикът на животните бе изненадан, като подчерта, че развива подобна дейност в цялата страна повече от година и досега никъде не са му правени проблеми.
Видимо притеснен, Мирослав А., обясни пред служител от Икономическа полиция, че работи в цирк „Ориент“, който
в момента е опънал шатра в Стара Загора.
На въпрос защо обаче не е там, собственикът на животните отговори: „Разделихме се с този цирк“. И това само минути, след като твърдеше, че работи именно към въпросния цирк.
 
Мирослав твърдеше и че сутринта е поискал разрешение от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, за да може да покаже животните на площад „Свобода“. Това твърдение обаче не мина пред общинските служители, защото сутринта градоначалникът бе на сесия на Общински съвет-Дупница.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAТочно в същия момент мина дупничанка, която попита собственика и колегите му, прибиращи игуаната и змията в специално обособени кутии, дали има как по този начин животните да дишат.
Отговорът, който получи гражданката бе: „Има дупка, през която да дишат, а и от време на време отваряме капаците на кутиите“.
Възмутената жена отвърна с думите: „А искате ли вас да ви затворя така в някоя кутия и да видим как ще дишате?“, на което не получи никакъв отговор.

Освен глобата, която ще бъде наложена от отдел „Екология“, веднага изпратиха констативния протокол към РИОСВ-Перник, които ще трябва да се произнесат по случая. Най-вероятно животните ще бъдат отнети от собственика им. За маймунката е сигурно още отсега, защото липсват документи за нея.
 

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК: https://www.youtube.com/watch?v=wpiD3m7h8qc&feature=youtu.be и https://www.youtube.com/watch?v=lfLyHUZIOs4&feature=youtu.be

zadupnitsa.com


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20140425_131912

Print Friendly

1 Коментар на УНИКАЛНО ВИДЕО И СНИМКИ: Как провериха мъже, тормозещи животни, в центъра на Дупница!

  1. Ей заради такива мангали дето ще ги европеизираме си трябва едно лагерче тип Белене. Ей там ще е най-добре за очовечаването им. А видяхте ли че алигатора беше с тиксо на устата а. За влечугите устата е много важна, а за алигаторите и крокодилите, това е начин да запазят овлажняването си.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien