Уникално! Кмет „продаде“ 50-годишен „Москвич“ за 5 кила ракия!

Районна прокуратура-Кюстендил е предала на съд мъж по обвинение за незаконно разпореждане с чужд автомобил, съобщиха от обвинението.

В началото на май, свидетелят посетил село в община Трекляно, в което преди време живял дядо му, за да види наследствената къща. Потърсил кметския наместник – обвиняемият, който го съпроводил до имота.

На връщане той е видял в двора на мъжа стар лек автомобил „Лада“. Той му споделил, че се увлича по реставриране и възстановяване на ретро моторни превозни средства.

Поинтересувал се дали М.Н. продава въпросната кола, но той отказал с обяснение, че има сантиментална стойност за него. В същото време обвиняемият му предложил друг лек автомобил. „Москвич“, който се съхранявал в село Уши.

Заявил, че той бил собственост на негови роднини, които отдавна починали. Той се съгласил да го види, но когато наближили въпросния имот, М.Н. му предложил сам да отиде да разгледа колата, тъй като „пътят до там не бил в добро състояние за шофиране“.

След огледа свидетелят изявил желание да придобие старата кола и попитал обвиняемия за цената, като той отговорил, че ще го предаде срещу пет литра ракия. Договорката била постигната и през следващите дни МПС било извозено със специален автомобил до с. Соволяно.

В действителност обаче въпросният „Москвич“, произведен през 1969 г., бил собственост на мъж. Колата била в техническа изправност и представлявала сантиментална стойност за него.

Стопанинът спрял да я управлява поради икономическа нерентабилност, като я оставил на съхранение в свой наследствен имот в село Уши. След като установил липсата му подал сигнал в полицията.

Предстои наказателното производство срещу него за незаконно разпореждане с чужда движима вещ да продължи в съда.

Print Friendlycoded by nessus

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien