Учениците от ОУ „Христо Ботев“-Самораново станаха 2-и на „Млад огнеборец“ в областта

Областното състезание на МПО „Млад огнеборец“  се проведе днес на  стадион „Осогово“ в Кюстендил. В надпреварата се състезаваха отборите, победители в Районните състезания. В Кюстендил победителят е отборът на ЕГ „Петър Берон“, от община Дупница победителите от ОУ „Христо Ботев“ от с. Самораново, община Бобов дол бе с отборът на СУ „Христо Ботев“ и община Кочериново със СУ „Христо Ботев“.

Участниците в отборите са на възраст от 12 до 16 години и техни обучители са  служители на "Пожарна безопасност и защита на населението”, със съдействието на  общините, директорите и педагози от училищата.

IMG_0025-1Теоретичната подготовка на младите огнеборци се ръководи от инструкторите на отрядите (пожарникари-професионалисти), под формата на лекции и семинари по тематика, предварително съгласувана с РУО – МОН.

Състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ се провеждат с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия. Състезателните дисциплини са: Бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 m щафетно бягане с препятствия.

Класирането е отборно, а отборът, класиран на първо място, ще вземе участие в Републиканското състезание на МПО „Млад огнеборец“ през месец юни. В днешното областно състезание победителят е отборът на ЕГ „Петър Берон“ – Кюстендил, на второ място е отборът на ОУ „Христо Ботев“ – с. Самораново, на трето – отборът на СУ „Христо IMG_0022-1Ботев“ – Кочериново, на четвърто място остана отборът на СУ „Христо Ботев“ – Бобов дол.

Участниците в състезанието бяха наградени с грамоти, медали, купи и лакомства, осигурени от РДПБЗН – КЮСТЕНДИЛ.

Гости на Областното състезание бяха зам. Областният управител Райчо Цветин, началникът на отдел в ОДМВР – Кюстендил, комисар Васил Паргов, зам. кметът на Община Кюстендил Росица Плачкова. Наградите връчиха директорът на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев и гостите на спортната проява.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien