Ученици и учители от Дупница на посещение в Народното събрание

Посетителска група от община Дупница разгледа Народното събрание по покана на депутата от ПП ГЕРБ Радослава Чеканска. 17 ученици на различна възраст и от различни класове – от 1-ви до 10-ти – имаха възможност да се разпознаят отблизо с работата на българския парламент и да разгледат сградата, където се извършва законотворческият процес. Учениците са победители от конкурса за рисунка на Община Дупница – „Моят свят в моя град“, който се приведе през месец октомври.

1В посетитеската група имаше възпитаници от почти всички дупнишки училища – СЕУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Евлоги Горгиев“, СУ „Климент Охридски“, ПГ „Христо Ботев“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Христаки Павлович“. Заедно с децата Народното събрание посетиха и техните учители по рисуване.

Посетителската група имаше възможност да присъства на заседание на парламента и да се срещне с председателя на НС Цвета Караянчева. По време на разговора с тях Караянчева направи паралел между работата на институцията, която кове законите на страната, и отговорната дейност на всяко едно българско училище. Учениците се срещнаха и разговаряха също със зам.-председателя на парламента Емил Христов, както и с депутата и актьор Евгени Будинов.

Народният представител от Дупница Радослава Чеканска покани посетителската група да присъстват и на откриването на изложба, посветена на 110-ата годишнина от установяването на контакт между България и Япония. Под звуците на традиционния японски инструмент кото и с представяне на изкуството за подреждане на цветя икебана бе отблязано събитието в Народното събрание. 

Ученическата група от община Дупница разгледа още и Националната галерия „Квадрат 500“.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien