„Ученическо хранене“ ще стопанисва кафето в Общината?

Общинското дружество "Ученически столове" най-вероятно ще поеме стопанисването на кафето на последния етаж в сградата на Общината. Зам.кмета Олга Китанова обяви на пресконференция, че кметското ръководство е предложило на управителката Диана Борисова този вариант. "Хубаво би било да го развият – кафе, закуски… ще бъде от полза и за администрацията. В момента Борисова преценява", каза Китанова.

Кафето на последния етаж затвори преди няколко месеца. В момента на последния етаж, където се помещава то, тече ремонт, който вероятно ще приключи до края на февруари.

"Ученическо хранене" вече взе помещение в ГУМ. Дружеството експлоатира ресторантската част на 2-ия етаж. "Бяхме поели ангажимент да осигурим и други възможности за финансиране освен училищното и го правим", допълни още Китанова.

Както вече писахме, от предоставения отчет за разходите на "Ученическо хранене" стана ясно, че за 3-те месеца дейност през миналата година, чистата печалба е в размер на 22 000 лева, което от своя страна говори красноречиво за добрата работа на Борисова до момента.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien