Убиха една от патиците в зоокъта на парк „Рила“

IMG_0116Тази сутрин служители към парк “Рила“ откриха мъртва една от патиците от „Зоокъта“ на парка. Птицата е била ударена няколко пъти от неизвестни засега извършители. Патиците са били пуснати около клетките, каквато е практиката, но явно някой е решил да изпробва силата си върху тях.“Не мога да си обясня, що за човек трябва да си, за да убиеш по подобен начин една птица.“, заяви Димитър Недев, който заедно с рокерите от клуб „Неразделни братя“ се грижи за животните в „Зоокъта“. Същевременно и две от осемте паунчета, закупени също от "Неразделни братя“, са открити мъртви. Деца са им подхвърляли в клетките неподходяща храна, което е довело и до смъртта на птиците. От месеци насам парк „Рила“ е цел на неизвестни вандали, които вилнеят и нанасят щети. Бяха изпочупени тоалетните до барбекютата, част от пейките и мостчетата , а дървената ограда на алеята водеща към парка е обект на посегателства поне 6-7 пъти.

Още по темата: Поредна инициатива за парк "Рила" 

Print Friendly

6 Коментари на Убиха една от патиците в зоокъта на парк „Рила“

  1. Нали този парк има охрана , Недев нали вие се грижехте за парка ? Или се грижите само лятно време ?

  2. Не знам как ще прозвучи ..но липсва всякаква охрана през зимният период във парка!Липсват братята …..И ето ти проблем 🙂 🙂

  3. Не липсват братята, липсва сиво вещество в т.нар. глави на тия малоумници!!! Отвратително! Какво ти е направило животинчето, за да постъпваш така….? Или явно си бил твърде пиян или друсан че да помниш!!!

  4. Дупничанин // 18.02.2016 в 9:06 // Отговор

    Една дума обяснява това поведение и тя е – ИЗРОДИ

  5. Ако имаме възможност лятото косим, а иначе се грижим само за животните, които сме  купили със собствени пари.Но каквото и да правим за града хората са злобни и нищо не оцениават.

  6. Хубаво сте направили, много деца се радват на животинките. Няма смисал обаче да си харчите повече парите, след като има такива молоумници. Ако го видя, с удоволствие му бих счупил рацете, за да се научи малко как се живее. Истинските животни са хората, а не животните!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien