„Турска сапунка“ или… Ще има ли Управител общинската болница в Дупница

Интересен казус ще трябва да решава тези дни Общински съвет-Дупница и по-специално неговият председател инж. Владимир Владимиров. Причината е в провелия се конкурс за избор на Управител на МБАЛ "Св.Иван Рилски", който комисия с председател Първан Дангов избра досегашния д-р Таушански. По Наредба, решението на комисията трябва да бъде разгледано на първа сесия след приключване на конкурса за окончателно решение на Общински съвет. В извънредната сесия за петък, свикана по инициатива на 11 съветника такава точка няма. Остава въпросът дали ще бъде внесена като извънредна. От юридическа гледна точка, отлагането на този проблем за следваща сесия пък "вкарва" нещата по спиралата – законно ли ще е или не.

Съвсем друг е въпросът пък за редовността на комисията, тъй като изрично като условие е записано участието на магистър по медицина. От 5-членната комисия с магистърска степен е Първан Дангов, но той е ветеринар и въпрост е, дали това ще бъде прието като изпълнение на условието. Zadupnitsa.com потърси юрист за коментар, който бе категоричен, че това условие не е спазено и ще се стигне до трето провеждане на конкурс.

По всичко личи, че драмата около изборът на Управител на общинската болница ще продължи и в следващите месеци като турска сапунка.

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на „Турска сапунка“ или… Ще има ли Управител общинската болница в Дупница

  1. вася спасевчева // 05.08.2014 в 23:09 // Отговор

    Повече от ясно е и за юрист 2-и курс че тази комисия е некоректна, а от там и самият конкурс. Ще се наложи трето провеждане и ако не се съгласи поне един из между Матей Попниколов и Лорета Николова, трябва да бъде поканен задължително такъв от РЗИ или вънпшен лекар. Но не проумявам как 33 съветника и една дузина адвокати допуснаха такава фрапантна грешка, която с право вече е на път да се превърне в сапунка. А докторите да си живи и здрави и да продължават с декларациите. От тях файда никаква. Жалко за хората

  2. Таушански е един крадец и трбва да бъде махнат с цената на всичко!

  3. Истината е елементарна. Частата болница в лицето на Коце Костадинов, Костадин Бареков и Матей Попниколов правеха и правят всичко възможно, за да затрият общинската. Така остават без конкуренция и ще станат още по-големи милионери. В същото време Таушански и Бонев си пощипват от различните доставки и са си доволни. Шефовете на отделения имат своя Асклепий, където ги вълнува да вървят нещата и те вървят, а с това вървят и постъпления по бансковите им сметки. Лекарите я карат на частна практика с „наемане“ на пациенти през общинската болница. Най-зле са сестрите и помощния персонал, но за тях никой не се вълнува. Това са фактите и реалностите. Изводите оставям за вас

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien