Цялостната подмяна на уличното осветление в Дупница започва скоро

 Най-късно краят на този месец или началото на следващия ще започне цялостната подмяна на уличното осветление на територията на град Дупница, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Това се разбра днес по време на срещата на общините от страната, които спечелиха 100-процентово финансиране по този проект от фонд „Козлодуй“ в Министерство на енергетиката.

От дупнишка страна в срещата участваха зам.кметът по европроектите Красимир Георгиев и главния енергетик Кирил Драганов, които уточниха подробностите с фирмата изпълнител, супервайзерите, които са надзор по изпълнението и с екип от Министерството. Проектът за Дупница е на стойност над 1 млн. лева.

„В момента се изготвя проектът и до 30-ина дни ще стартира подмяната на уличното осветление. Конкуренцията знаете бе изключително голяма, защото проектът е изключително значим. Няма как да не сме доволни от предстоящата му реализация, тъй като решава многогодишен проблем“, коментира Георгиев.

Както е вече известно, абсолютно всички осветителни тела в града ще бъдат подменени и монтирани нови, като управлението им ще бъде автоматизирано чрез модерен компютърен център. Освен, че веднага ще се реагира при авария на някое осветително тяло, то и разходът за ел.енерергия ще падне в порядъка между 30 и 50 процента.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Цялостната подмяна на уличното осветление в Дупница започва скоро

  1. Има места в живущи зони където няма една лампа,не крушка.Не трябва ли да се поставят ,а не само съществуващите да се подновят?Моля Ви помислете,разходете се вечер ,не в центъра на града -от градинката Моструков към жк.“Бистрица“по ул.“Иван Чорлев“да видите какъв мрак е,ако изобщо може нещо да се види.Обърнете внимание на осветлението между блоковете в комплекса-ще те убият и никой няма да види.Благодаря предварително!Моля ,когато се прави нещо толкова важно и след толкова години,нека бъде наистина европейско и както трябва!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien