Цветан Василев се чувства предаден от всички! Няма да се прибере доброволно в България

Чувствам се предаден от всички, заяви Цветан Василев на влизане в полицейския участък в Белград. "Нямам сигурност за нищо, ще се върна в България, когато се почувствам сигурен", каза още банкерът. "Заплахи за живота ми не коментирам. Над мен беше оказан непосилен политически натиск. Предполагам моите адвокати ще кажат каква е следващата стъпка. Аз съм в официална процедура по екстрадиция", добави мажоритарният собственик на КТБ. Цветан Василев изглежда видимо отслабен, коментират журналисти командировани в Белград.

Той няма да се завърне доброволно в България и ще изчака цялата процедура по своята екстрадиция. Тя може да се проточи до една година. Това потвърди самият Василев при пристигането си в полицейския участък в Белград, цитиран от Нова телевизия. Банкерът дойде в 12:30 часа местно време без охрана, само със своя адвокат.

Междувременно днес Софийският апелативен съд потвърди решението на първата инстанцията и не уважи жалбата на Василев срещу решението на Софийския градски съд. На първа инстанция искането на защитата на Цветан Василев мярката за процесуална принуда да бъде отменена дори не бе разгледана по същество, тъй като според съда тя е преждевременна и в този смисъл недопустима, понеже Цветан Василев на практика не е задържан.

Властите в Белград все още не разкриват къде е отседнал Цветан Василев. В същото време хипотезите за местоположението на банкера, които се намират в публичното пространство, са много. Според една от тях Цветан Василев е в Парачин, където притежава фабриката за производство на стъкло. Именно по повод тази българска инвестиция в момента цяла Сърбия е настръхнала какво ще се случи с тези около 500 души, които работят там. Другата основна хипотеза, която е по-вероятна, е че Цветан Василев е в белградски луксозен хотел. Екипът на Нова ТВ откри хотела, който се намира в стария град. Василев бе освободен от сръбските власти срещу подписка. Банкерът обаче трябва да се явява всеки ден в полицейския участък и да се подписва, за да доказва, че не е напуснал страната. Василев вече е бил разпитван. Съдът в Белград е уведомил официално българските власти за действията си и поискал необходимите документи, за да прецени дали бизнесменът да бъде екстрадиран.

снимка :БЛИЦ

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien