ЦИНИЗЪМ! Лекар от Сапарева баня отказа да вземе трупа на туриста в линейката, дупнишките спасители го свалят с…колата си

Безумно поведение на институции и пълен цинизъм се разигра тази нощ в Сапарева баня покрай смъртта на 54-годишен турист на връх "Дамга". За нощната акция на планинските спасители от Дупница, които свалиха трупа, zadupnitsa.com вече писа.

След сигнал от доброволците от ПСС за ориентировъчното време на пристигане на "Пионерска", където да бъде поет трупът от линейка, първоначално се получава отказ. Впоследствие, "недоразумението" е оправено и спасителите са посрещнати от линейка от Сапарева баня. "Отказа да вземе тялото на човека, като обясни, че от Кюстендил така му е разпоредено. Кой е разпоредил, така ли е и каква е практиката в такива случаи, няма как да знаем", разказа един от спасителите. "Хората, които бяха с човека в интерес на истината се върнаха, след като го бяха изоставили. Направили са всичко възможно на място, но човекът е починал. Заради много ниските температури са тръгнали на обратно, още повече, че не са от региона и съществува опасност да изгубят пътя и да изпаднат в беда. Горе си е зима. Помогнаха с пренасянето на тялото и долу вече започнаха неприятните моменти. Линейката чакаше, но лекарят с нея отказа категорично да качи тялото и го свали до Сапарева баня. Дори не бе прегледан на място, за да се установи смъртта. Ние сме доброволци, които имаме задача да помогнем на някой или в случая да свалим тялото, след което да бъде поето. Около час и половина стояхме в безизходица, защото нямаше какво да се направи. Докторът намери контакт с една от погребалните агенции, които да изпратят автомобил, за да поемат трупа. В крайна сметка, след като отказа да го свали с линейката, ние го свалихме с нашия си транспорт. Предтавете си едни хора, които возят в колата един труп. Но нямаше как да го оставим горе в планината. Такова чудо не ни се е случвало, но в следващ момент трябва да знаем как се процедира при такава или друга ситуация. Ами ако човекът все още бе жив, ами ако е имало умишлено причинване на смърт.?! Едва ли, но можем ли да бъдем сигурни", доразказа пред zadupnitsa.com един от спасителите. Полиция също не е изпратена към ситуацията.

Zadupnitsa.com очаква да бъде направено разследване по случая от Министерство на здравеопазването и виновните за този циничен акт да бъдат наказани. Готови сме да публикуаме и мнението на лекаря или "от Кюстендил" за този циничен акт и безумие.

Print Friendly

1 Коментар на ЦИНИЗЪМ! Лекар от Сапарева баня отказа да вземе трупа на туриста в линейката, дупнишките спасители го свалят с…колата си

  1. Поздравления и адмираций за спасителите. Както винаги точни и прями. Държавните институций за съжаление са в пълен колапс. На автопилот сме.Управляващите толерират едрия бизнес. Социалната политика я няма,изобщо оправяйте се,както всеки средно-статистически обикновен културен и интелигентен българин. Живи и здрави!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien