Цецо Соколов: Радвам се за Марек Юнион-Ивкони, да бъда отново в Дупница е много хубаво изживяване

IMG_1783

След края на церемонията „Спортист на годината на Дупница 2013“ световната волейболна звезда Цветан Соколов бе заобиколен от свои фенове, които искаха да се снимат с него. Цецо не върна абсолютно никого за снимка, а след това бе така любезен да отговори и на въпросите на няколко местни медии.

Цецо, след толкова много успехи отново си на родна земя. Какво е чувството?
– Много съм щастлив от факта, че съм тук. За мен е много хубаво изживяване да бъда отново в Дупница. Радвам се да видя всички мои познати, както и хората от ръководството на Марек Юнион-Ивкони. Чувствам се много добре и се надявам всяка година да мога да идвам на церемонията „Спортист на годината на Дупница“.

– Има много деца, които искат да приличат на теб и да постигнат поне част от твоите успехи. Какво ще им кажеш?
– Искам да им кажа само едно – да вярват в себе си, да продължават да гонят целите и мечтите си. С много работа се постигат много неща. Нека не разчитат само на единия талант, защото просто да имаш талант, без да работиш усърдно е нищо.

– Твоя роден клуб Марек Юнион-Ивкони спечели дубъл през тази година, участва и в Шампионската лига. Следиш ли какво се случва с отбора?
– Поздравих всички от ръководството за успехите. Много се радвам за Марек Юнион-Ивкони. Ще си призная, че дори ми е малко гадно, защото докато аз играех за Марек не спечелих нищо (смее се). Щастлив съм заради момчетата в отбора, както и заради президента Ивайло Константинов, защото той полага много грижи за този клуб. Грижи се за играчите и за това всичко да им е осигурено, да имат възможно най-добрите условия за волейбол. Поздравявам всички момчета и им пожелавам още много трофеи.

– Как се прие участието на родния ти отбор в Италия?
– Отначало никой не говореше за Марек. По време на първата ми година в Италия абсолютно никой не знаеше кой е този клуб, от който идвам аз. Дори ме питаха „Кои са тези Марек Юнион-Ивкони?“ Следващата година обаче това се промени. Специалистите там забелязват, че клубът има голям потенциал и залага много на младите състезатели. Всичко това им прави хубаво впечатление.

– Според теб какво още е нужно на дупнишкия клуб, за да има още по-добри резултати в Европа?
– Конкуренцията там е жестока. Всички отбори в Шампионската лига разчитат на волейболисти с много богат опит, които са играли на най-високо ниво. Според мен Марек Юнион-Ивкони се развива в правилната посока. Имат добър колектив, което е много важно. Надявам се занапред да постигат все по-големи успехи, както в България, така и в Европа.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien